RDW

Ediţia a doua ARThitecture aduce speakeri de la Zaha Hadid

arthitecture 2014 macheta

Pentru prima dată în Transilvania, la cea de-a doua ediţie ARThitecture Conference & Expo, vom avea ocazia îl întâlnim pe Carlos Luna, arhitect reprezentant al Zaha Hadid, unul dintre cele mai căutate birouri de arhitectură din lume la ora actuală.

Evenimentul are loc pe data de 3 Octombrie 2014 în cadrul centrului business The Office din Cluj Napoca şi reuneşte peste 200 de arhitecţi din întreaga ţară. Tematica ediţiei, Ecosisteme şi Arhitectură Sustenabilă, abordează principii de proiectare bioclimatică şi aplicarea de tehnici naturale şi inovatoare alături de speakeri apreciaţi ca fiind surse de inspiraţie pentru întreaga industrie arhitecturală: Vlad Gaivoronschi, Şerban Ţigănaş, Alexandra Stoica, Eugen Pănescu şi mulți alții..

Carlos Ernesto Luna Pimienta a absolvit Universitatea La Salle din Mexico City şi profesează ca arhitect din 2006. A dobândit experienţa profesională în diferite birouri de arhitectură internaţionale – inclusiv IDOM şi divizia ACXT. După câţiva ani de experienţă ca arhitect şi lider de proiect în Mexico şi Spania, Carlos s-a mutat în Londra să-şi extindă cunoştinţele în design parametric şi arhitectural, integrându-se în programul Design Research Laboratory la MArch Architectural Association. Acolo a explorat diferite strategii de design prin implementarea instrumentelor de proiectare pe calculator şi a limbajelor de programare.

După obţinerea diplomei de master în Arhitectură şi Urbanism s-a alăturat biroului internaţional de arhitectură Zaha Hadid. De atunci participă frecvent la competiţii internaţionale, proiecte de cercetare şi comisii, variind de la idei conceptuale pentru construcţii în curs de desfăşurare, lucru cu geometrii complexe, implementarea unor varietăţi de instrumente digitale şi tehnici de proiectare parametrică (Maya, Rhinoceros, Grasshopper, AutoCAD, Revit, scriptare). De asemenea, Carlos a realizat o serie de tutoriale pentru folosirea softului Maya în arhitectură.

Carlos Luna

În cadrul Expoconferinţei ARThitecture Carlos Luna  va susţine o prezentare în care va explora abordarea digitală a biroului Zaha Hadid, unde diferite instrumente digitale sunt aplicate pentru elaborarea   tridimensională a proiectelor – mai mult decât o simplă prezentare, un proces de proiectare integrat. – ,,And we have been able to use data as an input to influence our designs in search of aesthetic qualities or even to generate a more sustainable building as outcome”.

Înscrierile la eveniment au început şi se fac online, la http://arthitecture.ro/the-conference/registration/. Arhitecţii au accesul gratuit cu înscriere în prealabil şi în limita locurilor disponibile.

Vezi cum a fost la prima ediţie aici.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog