Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, ediția de București

10.09.2014

În data de 20 septembrie 2014 de Ziua patrimoniului european, Asociația Atelierul de Creație te invită la Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs - ediția a III-a, în trei spații de consum de cultură, toate aflate în București pe B-dul Dacia, nr. 77: Institutul Cultural Francez, Bistro Chez Elvire și Cinema Elvira Popescu.

În cadrul evenimentului vor fi expuse peste 170 de produse unicat made in Ro, realizate de peste 30 de creatori și designeri români, împărțiți în patru categorii: design de produs, fashion & accesorii, bijuterie de autor și simbioza etno-contemporan. Am pregătit și un spațiu special cu produse de autor dedicate copiilor.

Intrarea în cadrul evenimentului este liberă și te așteptăm să răsfoiești broșura evenimentului în spațiul cochet al Institutului Cultural Francez & Chez Elvire, să fii încântat după miezul nopții de melodiile jazzy ale Vioricăi Pintilie și ale lui Jimmy Cserkész la Cinema Elvira Popescu, să trăiești fiecare moment al concertului celor de la Abator Industries, organizat tot la Cinema Elvira Popescu și să interacționezi cu toți designerii prezenți. Noi credem că un eveniment de asemenea anvengură nu putea să nu îmbine creatorii, designerii de produs, artiștii plastici, și muzicienii din România. Asftel, Eglantina Becheru te așteaptă la un happening în dulcele stil al artistei cu sânge verde în spațiul Bistro Chez Elvire, iar de la ora 19.00 Judy Florescu va destinde atmosfera cu melodii live.

Școala de Bijuterie Contemporană Assamblage este invitată în cadrul evenimentului pentru a realiza un workshop special pentru vizitatori și de a prezenta creațiile absolvenților săi.

Am invitat mai mult de 5 bloggeri să prezinte în timp real evenimentul așa că

urmărește-le activatatea online. Folosește haștagul #blanchenuit pentru a fi la curent cu toate informațiile asupra evenimentului.

Vor expune designerii: Lana, DecoBox, Wood be nice, Oana Stoica Ceramics,Wolf25, Istoriato, Etno Ware, Trăistuța cu zale, Second Skin Clothing, Alina Constantin Ceramics, Woodish, Eyecandy Monsters, Vasile Mito, AB Contemporary Jewellery, Șapte Pisici, Christine on the Clouds, Alexandru Burlacu, Art3lier, Deliciu Mic, Silva Artis, !UZ3, Atelier François, Refix, RIZI Design, Create your shoe Studio, Roua de Argint, Bogdan Deliu, Lachatterie, Ioana Streza și absolvenții Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/542041819230412/

Scopul proiectului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este valorizarea produselor de autor și create de designeri de produs din România prin realizarea evenimentelor de nișă la nivel național. Realizăm o selecție riguroasă a participanților, cu standarde înalte de creativitate și calitate. Construim astfel în linii mari comunitatea acestor designeri și creatori de produse unicat la nivel național. Dorim construcția transparentă și obiectivă a unei comunități viabile la nivel național a creatorilor și designerilor de produs, punând accentul pe debut, calitate, încurajarea intervenției culturale și importanța simbiozei tradiție-contemporan.

Ediția de anul acesta a Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs, finanțată de Administrația Fondului Cultural Național se va desfășura în lunile septembrie-octombrie în trei orașe din România: București (20 septembrie), Iași la Teatrul Fix (11 octombrie) și Cluj- Napoca la Centrul de Cultură Urbană “Casino” (25 octombrie). Pentru edițiile din Iași și Cluj-Napoca așteptăm în continuare înscrieri ale participanților pe www.revista-atelierul.ro.

Proiectul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, în anii 2012 și 2013 a fost finalist la Gala Societății Civile, secțiunea Artă și cultură. De asemenea, voluntarii săi au fost nominalizați din 2012 la Gala Națională a Voluntarilor, secțiunea Artă și Cultură.

Despre Asociația Atelierul de Creație:

Asociația Atelierul de Creație a fost creată în anul 2011 cu scopul de a susține și promova în mod constant valorile contemporane culturale românești cu implicații directe în industria creativă a designului de produs. Ne implicăm din 2011 în promovarea educației culturale prin evenimentele organizate în diferite orașe din România, protejarea și valorificarea culturii tradiționale românești în contemporaneitate și din 2014 încurajăm mobilitatea culturală prin intermediul evenimentelor de profil din străinătate la care am participat în calitate de reprezentanți media: Târgul internațional de produse de autor Frankfurt Messe, London Fashion Week, DaWanda Designmarkt, Tendence Messe Frankfurt, Handwerk & Design 2014, Munchen.

Din 2010, înainte de a avea un statut juridic am creat proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro și http://events.revista-atelierul.ro/), singura revista dedicată artizanilor și designerilor de produs din România. Avem peste 50 de voluntari în cadrul asociației, am realizat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs în diferite orașe din România și suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. În patru ani am publicat peste 10 revista în format online și suntem co-organizatorii târgului de produse LaBazar al festivalului Femei pe Mătăsari.