RDW

Invitație de participare – Concursul text de arhitectură a_ta 2014

anuala-arhitectura

Filiala Timiş a OAR are plăcerea de a vă invita să participaţi la prima ediţie a concursului pentru text de arhitectură a_ta 2014. Concursul, lansat în premieră anul acesta, este deschis tuturor celor interesaţi de discursul teoretic arhitectural şi de manifestările sale în peisajul arhitectural autohton.

Ediţia din 2014 a a_ta, a cărei temă generală este “prezent!”, îşi propune ca prin această iniţiativă să stimuleze şi să promoveze textul de arhitectură, facilitând astfel un alt tip de prezenţă decât cea strict materială consacrată obiectului arhitectural. Tema concursului – abordarea critică a relaţiei dintre arhitectură şi prezentul economic, politic, social, cultural etc. în care aceasta se inserează – apare din necesitatea de a investiga şi reevalua dimensiunea temporală a arhitecturii, necesitate generată de mutaţia contemporană a figurii arhitectului din producător de obiecte în cea de manager de procese.

Participanţii pot fi studenţi, critici de arhitectură sau artă, profesori, filosofi, teoreticieni, sociologi sau arhitecţi, urbanişti, designeri cu înclinaţii către teorie, etc. care pot realiza un eseu critic pe tema propusă.

Premiul pentru eseul câştigător constă în suma de 2000 lei şi va fi decernat cu ocazia galei de premiere a a_ta 2014 care va avea loc în luna decembrie.

Juriul este format din 3 membri: conf. dr. arh. Francoise Pamfil, prof. dr. arh. Ana Maria Zahariade, prof. dr. arh. Ioan Andreescu.

Regulamentul concursului:

http://anualadearhitectura.ro/wp-content/uploads/2014/05/REGULAMENT-FINAL.pdf

Calendarul concursului:

– lansare: 1 august

– întrebări şi răspunsuri: 1 august – 31 septembrie

(întrebările se vor trimite de către participanţi pe adresa de mail contact@anualadearhitectura.ro iar răspunsurile vor fi postate pe site-ul anualei)

– termen limită înscriere eseuri: 3 noiembrie

(eseurile se vor preda on-line prin intermediul formularului de pe site-ul http://anualadearhitectura.ro/ro/p01-text-de-arhitectura/)

– jurizare: 17 noiembrie – 30 noiembrie

– anunţarea eseului câştigător: 3 decembrie

– decernarea premiului: 13 decembrie

Detalii despre concurs:

http://anualadearhitectura.ro/ro/p01-text-de-arhitectura/

>

 

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog