RDW

Muzeul National de Istorie a României – un nou început

MNIR_site

În cadrul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale din 2015, Muzeul Naţional de Istorie a României a organizat miercuri 14 ianuarie, un eveniment special: „Muzeul National de Istorie a României – un nou început”, onorat cu participarea de preşedintele Republicii, Klaus Werner Iohannis, ministrul Culturii, Președintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, directorii generali ai celor mai importante muzee şi instituţii culturale naţionale, politicieni, preşedinţii unor organizaţii profesionale în cultură ş.a.

Cel mai important muzeu de istorie din ţară, o instituţie simbol a culturii şi a statului român, stă închis, cu artefactele împachetate, depozitate şi inaccesibile publicului de foarte mulţi ani. Cu eforturi imense şi remarcabilă îndârjire, oamenii muzeului organizează expoziţii temporare care ţin viu discursul muzeal şi curatorial în domeniul istoriei.

Vestea interesantă a serii este că în bugetul de stat s-au alocat fonduri consistente pentru demararea proiectului de consolidare, restaurare şi amenajare a unui muzeu de istorie contemporan. Aproape incredibil este că Muzeul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi sub patronajul Preşedinţiei României, va lansa un concurs internaţional de arhitectură, în organizarea căruia îşi doreşte implicarea arhitecţilor.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog