RDW

C|A|S|A – Concursul Anual al Studenţilor Arhitecţi ediţia 2015

afis-boiler

C|A|S|A este un concurs de arhitectură aflat la a 5-a ediție și se adresează studenților din anul 2, având ca scop atât stimularea și promovarea performanței în rândul studenților, cât și stabilirea unui dialog între facultățile participante. Dacă la edițiile anterioare au participat toate facultățile de arhitectură din România, ediţia din 2015 se va organiza la nivel internațional , având parte de colaborarea mai multor facultăți din Europa. Ideea organizării acestui concurs s-a materializat în 2009, când un grup de studenţi reprezentând cele 6 organizaţii studenţesti ale celor 6 Facultăţi de Arhitectură din România s-au întâlnit şi s-au hotărât să incerce să-şi convingă profesorii să accepte această provocare. Au reuşit, iar din 2010 concursul are loc anual. În fiecare an tema evoluează şi sunt abordate locaţii din oraşe diferite: Bucureşti, Sibiu, Braşov, Târgu-Mureş, Baia Mare, iar anul acesta Cluj-Napoca.

Concursul este organizat în întregime de studenţi: A.St.A. – Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Cluj-Napoca în colaborare cu Asociaţia de la 4 – Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Timişoara. Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Cluj, este o organizație apolitică, nonprofit, a cărei membrii sunt studenții de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj -Napoca. Organizația reprezintă un cadru organizatoric și administrativ pentru desfășurarea de proiecte culturale, profesionale și oferă studenților posibilitatea de a se exprima și în afara limitelor create de facultate.

Partenerul principal al concursului este Consoft, firmă ce promovează GRAPHISOFT încă din anul 1996. Acesta a declanșat revoluția BIM în 1984 cu ArchiCAD, primul program BIM din industrie dedicat arhitecturii. GRAPHISOFT continuă să furnizeze soluții inovative pentru industrie ca BIMcloud, prima platformă de colaborare BIM în timp real, EcoDesigner, proiectare sustenabilă total integrată într-o aplicație BIM și BIMx, leader printre aplicațiile mobile dedicate vizualizării modelelor BIM.

Prima etapă, lansarea temei ediţiei din 2015 are loc în data de 07.03.2015 la Cluj-Napoca unde vor participa toate facultăţile de arhitectură din ţară, seara încheiându-se cu o petrecere pentru studenţi organizată în Boiler Club. Cea de-a doua etapă – predarea şi evaluarea proiectelor înscrise, de către un juriu internaţional va avea loc în perioada 14-17 mai în cadrul Zilelor Arhitecturii 2015. Tema din acest an invită studenţii la punerea câtorva întrebări despre ce înseamnă a locui în comunitate, mai multe informaţii puteţi afla accesând site-ul http://concursan2.wordpress.com .

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog