RDW

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI DE PROIECTE DIN DESCHIDEREA FORUMULUI DE PEISAJ BUCUREȘTI 2015

21 de echipe formate din studenți provenind din 8 țări și-au imaginat un viitor alternativ pentru salba de lacuri a râului Colentina aflată în nordul Bucureștiului. Proiectele sunt rezultatul competiției internaționale de idei organizată premergător celei de-a patra ediții a Forumului de Peisaj LE:NOTRE (LE:NOTRE Landscape Forum). Scopul competiției a fost sprijinirea abordărilor integrate și holistice pentru peisajul urban și periurban cu ajutorul echipelor multidisciplinare de studenți care au elaborat planuri și propuneri de intervenție pentru diferite nivele.
 
Proiectele elaborate în cadrul acestei competiții vor fi expuse în perioada 21 – 25 aprilie 2015 în sala de expoziții a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București. Vernisajul este programat pentru data de 21 aprilie 2015, marcând și începerea evenimentului LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015. 
 

Program: 
17:30 – Deschiderea evenimentului în Sala Frescelor UAUIM (str. Academiei nr 18-20)
·        Richard Stiles, Directorul Institutului LE:NOTRE
·         Gheorghe Pătrașcu, Arhitectul șef  al Bucureștiului 
·         Tiberiu Florescu, decanul Facultății de Urbanism  din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București 
18:30 – 17:30 – Vernisaj și premiere  în Sala de Expoziție  UAUIM (str. Academiei nr 18-20)
·         Vernisajul expoziției dedicate competiției studențești și a lucrărilor prezentate în cadrul forumului
·         Decernarea premiilor competiției (6 echipe de studenți din România, Germania și Olanda)
 
LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 este evenimentul internațional care reunește specialiști provenind din variate domenii ale peisajului între 21-25 aprilie 2015 pentru a interacţiona creativ în cadrul unui workshop informal. Aria de studiu a ediției de anul acesta este reprezentată de salba de lacuri amplasată de-a lungul râului Colentina, iar activitatea Forumului LE:NOTRE vizează revitalizarea si transformarea acestei zone care prezintă un imens potențial pentru dezvoltarea durabilă a Capitalei României. Până în prezent, Forumul a fost organizat în: Antalya(2012), Roma(2013), Sarajevo(2014).
 
Forumul este organizat de Institutul LE:NOTRE în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Asociația Peisagiștilor din România și Asociația Profesională a Urbaniștilor din România. Mai multe detalii cu privire la evenimentul LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 pot fi obținute consultând site-ul oficial al acestuia: http://forum.ln-institute.org/.
 
Institutul LE:NOTRE a fost înființat sub auspiciile ECLAS, Consiliul European al Școlilor de Arhitectură a Peisajului, ca o organizație umbrelă pentru colaborare interdisciplinară între educație, cercetare și practică inovatoare în domeniul peisajului. Scopul Institutului LE:NOTRE  este de a dezvolta și consolida legăturile dintre educația în domeniul problematicii peisajului și cercetarea și practicile inovative din sectoarele public, privat și non-profit.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog