RDW

Peste 10 000 de oameni au vizitat Romanian Design Week în primele zile

expozitia centrala__

Primul weekend din cadrul Romanian Design Week a însemnat peste 10.000 de vizitatori și peste 40 de conferințe, workshop-uri sau expoziții.

Inaugurarea expoziției centrale de la Hanul Gabroveni a avut loc vineri seară, pe 15 mai. O dată cu lucrările celor 130 de designeri români, au putut fi vizitate și expozițiile din cadrul circuitului olandez, precum Dutch Design Awards Exhibition și instalația live Arhitectura textilelor susținută de arhitectele Freyke Hartemink și Aura Luz Melis. Acesta a fost completat și de expoziția Neverending Story by Sorin Bechira Cameleo.ro de la Grand Cafe Van Gogh și de meniul special Romanian Design Week de la restaurantul The Artist. Urmează să aibă loc Studioul temporar Design Thinkers și Povestea Lânii noetsj.

Încă din 2003, Dutch Design Awards premiază și expune tot ce e mai bun în designul olandez, în diferite categorii de design: Produs, Comunicare, Habitat, Sisteme și Servicii, Design Research și Fashion. Unul dintre factorii decisivi de selecție este măsura în care designul este unul innovator și/sau aduce o reală contribuție societății. Expoziția reunește trei câștigători ai Dutch Design Awards: Dave Hakkens (câștigător al Yound Designer Award), Liselore Frowijn și Niels Hoebers.

Freyke Hartemink și Aura Luz Melis au implementat o instalație live, în care țesători profesioniști deconstruiesc și fac vizibil în fiecare zi procesul de țesere a unor covoare ce interpretează motive tradiționale românești.

Printre cele mai importante evenimente care au avut loc deja se numără: expoziția susținută de Meșteshukar Butiq și Glimpt Studio – Designul modern întâlnește meșteșugul traditional, expoziția Second Time – dedicată obiectelor de design interior recondiționate și reinterpretate, semnată de Laszlo Forray și Raluca Ghideanu, expoziția Instalart/Obiect/003. Inspired by BASF – Expoziție de 7 stele – în care Marcel Klamer este prezentat de către 6 minți creative: Dorin Ștefan, Mario Kuibuș, Robert Marin, Corvin Cristian, Mihai Popescu și Stefan Barutcieff sau expoziția Tendințe emergente în designul scandinav al cărei curator este designerul suedez Petra Lilj.

Programul întreg Romanian Design Week poate fi vizualizat pe site, institute.ro, sau în aplicația mobile Romanian Design Week.

Soundtrack-ul ediției 2015 RDW este semnat de Summer Well. Playlist-ul din expoziția centrală poate fi ascultat și online, prin Deezer.

__________________________________________________________________________________

Romanian Design Week este o sărbătoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. În 2015, RDW va avea loc în perioada 15-24 mai.

romaniandesignweek.com

facebook.com/romaniandesignweek

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog