RDW

Lăcuste în Eter – workshop şi experienţă practică de la printări 3D la construirea de instalaţii

afis22

Lăcuste în Eter este un experiment început în urmă cu 4 ani, când un grup de tineri arhitecţi şi-a propus să exemplifice potenţialul arhitecturii parametrice şi a metodelor de fabricaţie digitală de a renima spaţii semi-abandonate. Astfel s-a început organizarea unor serii de workshop-uri compuse din şedinţe intensive de training şi experienţă practică de la printări 3D la construirea de instalaţii.

Anul acesta, timp de 10 zile ne ocupăm de conceptul şi strategii de determinare a formei pentru locul de scenă şi soluţii de iluminare a acesteia, locaţia find curtea barului Aethernativ din Timişoara. Workshop-ul se împarte pe 5 zile de training intensiv cu o curriculă ce acoperă Rhino 5, Grasshopper şi Kangaroo adică modelare 3D, design parametric sau procedural şi simulare de fizică în determinarea volumetriilor. Zilele de training sunt urmate de 5 zile in care ne propunem generarea de volumetrii care au la baza cod si algoritmi, machetare cu fabricație digitală (taiere laser/ print 3D)

Workshop-ul s-a bucurat de suportul diverselor firme şi organizaţii, anul acest avîndu-i alături ca şi parteneri: OAR Timiş, Plexive şi un start up producător de printere 3D, Symme3D. Prieteni susţinători sunt: Revista Arhitectura, Asociaţia Asta, Asociaţia de la 4, barul Aethernativ.

Mai multe informatii despre curricula, traineri si  modalitati de inscriere gasiti pe site: https://lacusteineter.wordpress.com/sau prin email: info@edukube.org

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog