RDW

Premiul internațional de arhitectură Barbara Cappochin 2015

l-Valle-Trenzado

Juriul Premiului Barbara Cappochin (Bienala Internațională de Arhitectură) a anunțat câștigătorul ediției din 2015: proiectul conceptual l Valle Trenzado, creat de arhitectul Francisco Leiva Ivorra și de inginerul Maria Garcia Chico din Grupul Aranea, Alicante, Spania. Ceremonia de decernare a premiului va avea loc în data de 7 decembrie, la Cortina d’Ampezzo (Italia).

Proiectul a fost definit ca un drum pietonal care leagă două părți ale orașului Elche separate de râul Vinalopó. Este un proiect arhitectural și, în egală măsură, unul peisagistic, care propune numeroase avantaje pentru ansamblul comunității. Potrivit declarațiilor juriului, proiectul rezolvă diferite probleme de mediu tipice pentru orașul contemporan: prezența unei incizii profunde făcute de un râu care taie orașul în două, relația între proiectul arhitectural, naturalistic și peisagistic, implicarea comunității orașului (prin provocarea lansată de un atelier participativ) în a schimba o lucrare publică într-o soluție pentru îmbunătățirea vieții urbane. Juriul a apreciat în mod deosebit modul în care urbaniștii au transformat un material comun precum betonul în instrument conceptual al peisajului.

Organizat la fiecare doi ani începând cu 2005, Premiul internațional de arhitectură Barbara Cappochin are ambiția de a evidenția rolul esențial al arhitecturii în evoluția peisajului. Atenția tematicii se concentrează pe periferiile orașelor, bioarhitectura, eficiența energetică și urbanismul sustenabil.

Ediția din acest an a fost susținută de Consiliul European al Arhitecților (ACE), fiind reprezentat în juriu de Președintele Consiliului, arhitectul Luciano Lazzari, și de arhitectul austriac Georg Pendl.

Mai multe informații și fotografii:

http://en.bcbiennial.info/

http://grupoaranea.net/

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog