Concurs de eseuri: Arhitectura celuilalt - intre gratie si gravitatie

14.09.2015

Concursul ARHITECTURA CELUILALT - INTRE GRATIE SI GRAVITATIE invita la o discutie despre orientarea actului arhitectural catre comunitate , cu dorinta de a atrage atentia asupra recentei intensificari a discursului international pe aceasta tema si implicit a importantei pe care tema o presupune. Concursul incurajeaza atat teoretizarea problemei dar si posibile abordari in care se analizeaza critic, sub diferite aspecte, interventii concrete care au fost implementate cu success in anumite comunitati si pot constitui o practica de urmat. O alta abordare acceptata este perspectiva unui studiu de caz teoretizat si argumentarea modului in care o posibila interventie arhitecturala pe care o ganditi poate avea potentialul de a marca in bine o comunitate.

Concursul pentru textul de arhitectura din cadrul Saptamanii Arhitecturii Iesene, apare în principal pe fondul unei carene a discursului teoretic de arhitectura in România si in dorinta de a promova si incuraja abordarea critica de arhitectura . Se acorda importanta dialogului multidisciplinar dintre arhitectura - si domenii conexe : psihologie –sociologie – economie - politica.

Eligibilitate Concursul este deschis atat arhitectilor, studentilor arhitecti, criticilor de arhitectura sau arta, profesorilor - cat si filosofilor, teoreticienilor, sociologilor, urbanistilor, designer-lor sau oricaror alte persoane interesate de discursul teoretic de arhitectura. • Participanții trebuie sa aiba minim 18 ani si nu sunt conditionati sa aiba cetatenia romana insa lucrarea trebuie trimisa in limba romana. • Persoanele care fac parte din juriu, persoanele care au participat la organizarea concursului, la elaborarea temei si a regulamentului, precum si angajaii sau rudele acestora pâna la gradul II nu au dreptul de a participa la concurs. • Sunt eligibile doar lucrari originale nepublicate pana la data lansarii consursului. Drepturile de autor ale trimitierilor in text sau imaginile vor fi gestionate de catre autorul eseului, organizatorii nefiind responsabili de eventualele implicatii. Prin înscrierea în concurs autorul certifica faptul ca deine drepturile de autor si cedeaza catre organizatorii concursului dreptul de publicare atât a textelor cât si a fotografiilor, indiferent daca este sau nu premiat.

Inscriere Inscrierea in competitie s-a facut pana la data de 1 Septembrie trimitand un email cu exprimarea dorintei de intrare in competite la adresa concurs.sai@gmail.com. Cei care nu s-au inscris pana la acesta data o mai pot face pana la data limita de trimitere a lucrarilor (vezi program). In momentul in care se trimite eseul spre jurizare, participantii sunt rugati sa trimita alaturi si documentul din Anexa 1 completat cu datele personale. Organizatorii vor trimite un e-mail de confirmare în termen de maxim doua zile lucratoare prin care sa ateste primirea lucrarii. Daca email-ul de confirmare nu survine pana în acest termen, contactati organizatorii la adresa de email sau numarul de telefon disponibile in rubrica contact. O persoana poate participa cu mai multe eseuri, atât timp cât acestea respecta condiiile de înscriere, insa se solicita trimiterea separata a documentelor si reinscrierea de fiecare data.

Documentatie • Alaturi de eseu se va trimite documentul de mai jos (Anexa 1) completat cu datele personale. Aici se va indica si codul, ales de participant , care se va regasi pe prima pagina a lucrarii. • Eseul de max. 2500 cuvinte va cuprinde pe prima pagina doar un abstract/rezumat al lucrarii de maximum 1500 caractere cu tot cu spatii , codul ales de autor (in locul numelui) si titlul lucrarii (pentru titlu: Bold, Font Arial Narrow, spacing 1.5, Size 14). • Pentru redactare se va folosi - Font Arial Narrow , Size 12, spacing 1.15. • Limba oficiala a concursului este limba romana. • Documentul va fi salvat in format pdf (nu mai mult de 25Mb) si va fi trimis alaturi de Anexa 1, la adresa concurs.sai@gmail.com • Este obligatorie folosirea sistemului de citare “Oxford” ( regulile acestui sistem decitare le putei gasi pe https://mail.uaic.ro/~proca/documente/sistemul_Oxford_de_redactare_a_aparatului_critic.pdf ).

Regulamentul poate fi descărcat de aici REGULAMENT FINAL