RDW

Art Encounters organizează Ziua Profesorului și oferă un pachet educațional inedit special conceput pentru copii

Art Encounters, bienala de artă românească contemporană ce are loc la Timișoara și Arad între 3  și 31 octombrie, va  oferi un un program inedit de activități educaționale atât pentru copii cât și pentru adulți. Intitulat Aparență și Esență, evenimentul este curatoriat de Rainald Schumacher și Nathalie Hoyos, Berlin.

Scopul demersului educațional din cadrul Art Encoutners  este de a facilita accesul cât mai divers ca vârstă și profil social la arta contemporană și de a încuraja un dialog între privitori și lucrările de artă bazat pe nevoile de învățare și de dezvoltare personală, de delectare și de expresie culturală ale acestora.

Activitățile pentru copii vor fi disponibile în 4 locații din cele 17 care fac parte din Art Encounters: Muzeul de Artă, Memorialul Revoluției, Halele Timco și Galeria Calpe. Activătățiile se vor adresa la patru grupe de vârstă: grădiniță, scoala primară, gimnaziu și liceu. Fiecare grup va avea la dispoziție un pachet de educațional diferit special. De exemplu, copii de vârste mai mici se vor amuza folosing  un pașaport de amator de artă cu un conținut foarte atractiv, înmânat gratuit vizitatorilor.

De asemenea, tot în cadrul evenimentului, se va organiza o zi specială dedicată profesorilor (6 octombrie) în care aceștia sunt invitați la o sesiune pregătită special pentru ei în care le va fi prezentat evenimentul,  li se vor oferi un tur al expozițiilor și unde vor avea ocazia să pregătească vizitele cu elevii.  Cadrele didactice vor avea la dispoziție fișe de pregătire a vizitelor cu elevii. Acestea sunt vizite ghidate interactive pentru grupuri școlare vor ave loc în fiecare zi de marți până duminică.

Origanizatorii își doresc diferite clase de copii şi tineri din Timişoara şi din regiune să ia parte la acest program.  Din acest motiv, participarea este gratuită pentru grupurile școlare, materialele didactice special concepute sunt oferite gratuit, iar cadrele didactice vor primi un atestat de participare.

Activitățile dedicate adulților de inițiere în arta contemporană  vor include vizite ghidate în fiecare miercuri, ora 17.00, cu plecare din fața Muzeului de Artă, Palatul Baroc.

Mesajul pe care organizatorii Art Encounters doresc  să-l transmită prin acest eveniment este că „Arta contemporană este pentru toți, oricine se poate bucura de ea!”

Ovidiu Șandor, Președintele Fundației Art Encounters,  a declarat: “Evenimentul este inedit pentru România, atât prin componența expozițională cât și prin cea educațională, prin care se va facilita înțelegerea artei contemporane de către publicul larg.”

Programului educațional a fost conceput în colaborare cu Institutul Francez Timișoara și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Sponsor program educațional: HELLA România.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog