RDW

Laureații competiției European Architecture Medals 2015 pentru cel mai bun proiect de diplomă de arhitectură

Screenshot 2015-12-09 00.11.39

În ziua de 8 decembrie Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București a fost gazda evenimentului de anunțare a laureaților competiției European Architecture Medals 2015 pentru cel mai bun proiect de diplomă de arhitectură, menit să recunoască cel mai ridicat nivel de cunoștințe în proiectare și de abilități în a răspunde unor teme actuale și majore în domeniul arhitecturii.

Organizatorii competiției sunt EAAE (Asociația Europeană pentru Educația de Arhitectură), ACE (Consiliul European al Arhitecților) și UAUIM. La eveniment au participat din partea organizatorilor și a juriului prof. dr. arh. Emil Barbu Popescu, Președinte UAUIM și directorul general al EAM 2015, prof. dr. arh. Karl Otto Ellefsen, președinte EAAE și membru al juriului, arh. Luciano Lazzari, președinte ACE și membru al juriului și prof. dr. arh. Zeno Bogdănescu, rector UAUIM și membru al juriului.

Trofeul EAM-BDP 2015 pentru cel mai bun proiect de diplomă de arhitectură a fost câștigat de Tiberiu Stanciu, un absolvent român al Institutului de Arhitectură și Urbanism a Universității Liechtenstein pentru proiectul 041 „Alp Ark” https://eam.uauim.ro/projects/2015/41/, un proiect remarcat pentru completitudinea și caracterul european, o serioasă analiză istorică și tipologică și răspunzând la aproape toate obiectivele competiției.

Juriul a acordat trei medalii „specializate” autorilor a trei proiecte de diplomă care au răspuns într-un mod meritoriu prin lucrarea lor la trei obiective importante stabilite de organizatori:

EAM-BDP-ACE pentru impact societal a fost acordată proiectului 057 „Lost and Found” https://eam.uauim.ro/projects/2015/57/ realizat la Facultatea de Arhitectură din Oslo, care a studiat și propus o dezvoltare rezidențială într-o zonă centrală liberă a capitalei norvegiene unde a funcționat Școala Veterinară.

Autorii proiectului: Enya Aamo Aspen, Rikke Christine Nyrud

EAM-BDP-EAAE pentru intensitatea și curajul abordării unei soluții a fost acordată proiectului 022 „Entangled City” https://eam.uauim.ro/projects/2015/22/ al lui Eoghan Horgan și Kieran Cremin de la University College din Cork, Irlanda. Proiectul propune o reziliare cu instrumentele arhitecturii a disonanței culturale dintre istoria Pragăi și prezentul industriei turistice.

Autorii proiectului: Eoghan Horgan, Kieran Cremin

EAM-BDP-UAUIM pentru soluție inovativă a fost acordată proiectului 035 „Projects as landscape renovation and interpretation of the past” https://eam.uauim.ro/projects/2015/35/ realizat de o echipă de la Facultatea de Arhitectură a Politehnicii din Bari, Italia, care a propus două proiecte de reinterpretare a arhitecturii renascentiste pe insula San Nicola din Tremiti, Italia.

Autorii proiectului: Giuseppe Tupputi, Pietro Capozzi, Giuseppe Galliani, Nina Ivanovic, Maysha Mussonghora, Rosa Piepoli

 

Juriul a mai acordat mențiuni speciale următoarelor proiecte:

Mențiune pentru soluție inovativă: The space between aspiration & achievement: an architectural exploration through an extreme environment

Autor: Orla Punch

School of Architecture, University of Limerick, Ireland

 

Mențiune pentru realizare artistică: Tranformation of an Industrial Monument – Storey Towers in The Canton of Glarus

Autor: Stefan Noser

ZHAW Zurich University of Applied Sciences School of Architecture, Desing and Civil Engineering, Switzerland

Mențiune pentru impact societal: Mindfulness

Autor: Julien Theillet

École Nationale Supérieure d’Architecture Montpellier, France

 

Proiectele finaliste și rezultatele complete (cu numele autorilor) sunt accesibile pe site-ul oficial al EAM https://eam.uauim.ro/. UAUIM a organizat expoziția proiectelor finaliste în spațiul expozițional din Str. Academiei 18-20, fiind deschisă până la data de 29.12.2015.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog