RDW

CONCURS INTERNAȚIONAL „PARCUL CENTRAL DIN PRATO: UN SPAȚIU CONTEMPORAN PENTRU UN ORAȘ ISTORIC”

Il Parco Centrale di Prato - area di progetto

Municipalitatea din Prato, Italia a lansat un concurs internațional de arhitectură în două faze pentru realizarea unui parc urban nou pe o suprafață de 3 ha din centrul istoric al orașului (www.ilparcocentralediprato.it).

Noul parc trebuie să interpreteze nevoia unui spațiu contemporan găzduit de orașul istoric. Un amplu spațiu public trebuie să devină atractiv ca o zonă metropolitană augmentată și de fluxul turismului cultural internațional. Datorită dotărilor, calității și inovării tratării peisagistice și prezenței artei și arhitecturii cu semnificații contemporane, acest parc trebuie să devină un spațiu diurn modern amplasat într-un context istoric valoros, capabil să transmită imaginea unui oraș contemporan al Toscanei.

Juriul, prezidat de arhitectul Bernard Tschumi, din care mai fac parte Michelle Provoost, Sébastien Marot, Roberto Zancan și Francesco Procopio, va alege din cei 10 finaliști câștigătorul căruia i se va atribui lucrarea. Promotorul va acorda un premiu I de 40.000 euro câștigătorului concursului și onorarii de câte 13.000 euro pentru fiecare finalist. Selecția finaliștilor va avea loc la sfârșitul lunii februarie, iar anunțarea câștigătorului în iunie 2016.

Toate informațiile necesare participanților la concurs sunt accesibile pe site-ul oficial: www.ilparcocentralediprato.it/en .

 

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog