RDW

125 de ani de la înființarea Societății Arhitecților Români

Vineri, 26 februarie, la ora 10.30, vă invităm în Aula Bibliotecii Centrale Universitare București, clădirea Fundației Regale „Carol I” – Calea Victoriei, nr. 88 la simpozionul „125 de ani de la înființarea Societății Arhitecților Români”.

Evenimentul organizat de Uniunea Arhitecților din România și de Ordinul Arhitecților din România, celebrează înființarea, la 26 februarie 1891, de către 24 de arhitecți români, a propriei organizații profesionale.

Trecând prin diferite forme de organizare și parcurgând etape istorice diferite, Societatea Arhitecților Români și, mai apoi, Uniunea Arhitecților din România au avut un rol considerabil în afirmarea profesiei, a arhitecturii și a urbanismului ca părți esențiale ale mediului construit în România.

Intervențiile arhitecților Alexandru Beldiman, Peter Derer și Nicolae Lascu vor releva principalele particularități ale etapelor succesive ale existenței SAR-UAR, de la înființare până la desființarea SAR în 1948; Uniunea Arhitecților între 1952 și 1989; Uniunea Arhitecților din România din 1990.

După discuții, în partea a doua a manifestării, va fi prezentat un film având la bază expoziția „Arhitecți români creatori de patrimoniu cultural”, realizată sub coordonarea arh. Cristina Olga Gociman, cuprinzând cele mai semnificative exemple de arhitecturi din România până în 1990.

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog