RDW

La Biennale Venice Summer School 1/2016

Bienala din Veneția, Universitatea de Arte Aplicate din Viena și Victoria și Albert Museum din Londra anunță organizarea primei ediții a Școlii de vară din cadrul Bienalei Internaționale de Arhitectură din Veneția, cu tema Cognitive Adventures in the Digital Age. The Future of Creation and Preservation (Aventuri cognitive în era digitală. Viitorul creației și protejării patrimoniului). Programul La Biennale Summer School 2016 se desfășoară exclusiv în limba engleză, în spațiile de la Arsenale, în perioada 9-17 iulie și cuprinde ateliere conduse de arhitecți, artiști, teoreticieni, curatori, jurnaliști și cercetători din țările de proveniență ale instituțiilor organizatoare, precum și vizite la expozițiile din bienală.

Tema scolii de vară a fost stabilită în conexiune cu un proiect special al pavilionului de arte aplicate al Bienalei din acest an: expoziția ‘A World of Fragile Parts’, organizată de Bienala din Veneția și Victoria and Albert Museum din Londra, la Sale d’Armi A din complexul Arsenale, care explorează riscurile cu care se confruntă protejarea siturile aparținând patrimoniului cultural global și arată cum poate ajuta producția de copii la protecția artefactelor culturale.

Admiterea la școala de vară se face printr-o selecție de dosare și contra unei taxe de 1600 euro. Termenul limită de depunere a cererilor de participare este 10 iunie.

Informații: http://www.labiennale.org/en/architecture/news/02-05b.html.

Comunicare: Tel. +39 041 5218708      summerschool@labiennale.org

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog