Deschiderea participării la cea de-a 15-a ediție a Premiilor Tile of Spain (Ceramica în Arhitectură și Design Interior)
23.07.2016
Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos (ASCER), care organizează anual unul din cele mai importante târguri internaționale de produse ceramice din Europa, CEVISAMA, în Valencia, Spania, a anunțat deschiderea celei de a 15-a ediții a competiției Premios Cerámica de Arquitectura, Interiorismo y Proyecto Fin de Carrera, care va premia cele mai bune proiecte finalizate de arhitectură și design interior, precum și proiecte de diplomă în care ceramica spaniolă, în variatele ei forme și produse, este utilizată relevant și creativ.
A fost anunțat și juriul format din profesioniști recunoscuți, care activează în arhitectură și design interior, prezidat de arhitectul portughez Gonçalo Byrne, premiat cu Medalia de Aur a Academiei de Arhitectură a Franței și cu Premiul Piranesi. Ceilalți membri ai juriului sunt: Elisa Valero, profesor la Universitatea Tehnică de Arhitectură din Granada, Iñaqui Carnicero, profesor invitat la Universitatea Cornell (SUA) și curator al Pavilionului Spaniei la Bienala Internațională de Arhitectură de la Veneția, 2016, Nani Marquina, cunoscut designer, președinte în exercițiu al Asociației de Design Profesionist, Nuno Brandão Costa, arhitect portughez, colaborator pentru numeroase târguri și expoziții, cum ar fi Bienala de la Veneția, Ramón Monfort, profesor universitar, și Ricardo Sánchez Lampreave, curator și editor foarte prolific al unor publicații de specialitate.
Sponsorii ediției din acest an a Premiilor Tile of Spain sunt Vodafone, Autoritatea Portuară a Valenciei și CESCE, companie multinațională de asigurări de credite.
Fondul de premiere total în valoare de 39.000 euro este împărțit la cele trei secțiuni: arhitectură (17.000 euro), design interior și proiecte de diplomă (5000 euro). Juriul poate acorda în cadrul fiecărei categorii un premiu și cel mult două mențiuni.
Termenul limită de înscriere a lucrărilor și proiectelor este 26 octombrie 2016. Jurizarea se va realiza în noiembrie 2016, iar anunțarea laureaților se va face la deschiderea următoarei ediții a CEVISAMA, Valencia, 2017.
Pentru mai multe informații și comunicarea cu secretariatul accesați: http://www.tileofspainawards.com sau premios@ascer.es.
Premiile Tile of Spain, a 14-a ediție, 2015
În cadrul amplului program de evenimente al Târgului internațional de ceramică CEVISAMA, Valencia, 1-5 februarie 2016, câștigătorii au fost anunțați la conferința de presă cu jurnaliști și editori din 33 de țări. Juriul, prezidat de arh. Victor López Cotelo și alcătuit din arhitecții Laura Andreini, Marcos Cruz, Isabel López Vilalta, Juan Domingo Santos, Édgar González and Ramón Monfort, a decernat următoarele premii:
- categoria ARHITECTURĂ, fond premiere 17.000 euro
premiul I, echipa Carmen Martínez Gregori, Carmel Gradolí Martínez și Arturo Sanz Martínez pentru Sală de sport multifuncțională, Școala Gavina, Pycania, Valencia; foto: Mariela Pollonio
mențiune specială, biroul de arhitectură Archikubik (Miquel Lacasta, Marc Chalamanch, Carmen Santana) pentru Parcajul suprateran Saint Roch, Montpellier, Franța; foto: Adrià Goula
- categoria DESIGN INTERIOR, fond premiere 17.000 euro
premiul I, biroul El Equipo Creativo pentru Barul Blue Wave Cocktail, Barcelona; foto: Adrià Goula
mențiune specială, biroul El Equipo Creativo pentru Restaurantul Disfrutar, Barcelona; foto: Adrià Goula
mențiune specială, biroul El Fabricante de Espheras pentru Penthouse „L’Àtic Vernacle”, Puçol, Valencia; foto: Milena Villalba
- categoria PROIECTE DE DIPLOMĂ, fond premiere 5.000 euro
premiul I, Laura Alonso Blasco, Școala de Arhitectură Madrid (ETSAM) pentru proiectul Renovare transhumantă;
mențiune specială, Héctor Durán Sánchez, Universitatea Girona pentru proiectul Promenada marină Mataró;
mențiune specială, Agustín Gor Gómez, Școala de Arhitectură Granada pentru proiectul Centru arheologic în Alhambra;
mențiune specială, Jorge Borondo Pérez-Gómez, Universitatea CEU San Pablo Madrid, pentru proiectul „Povestea integrală a unei renovări: [re]construcția unui peisaj care nu a existat niciodată”.