Proiectele arhitecților din întreaga țară, premiate la Cluj-Napoca în această toamnă
28.07.2016
Arhitecture Conference&Expo premiază în această toamnă proiectele realizate de arhitecți în cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc în 6 octombrie la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului ce reunește anual peste 300 arhitecți din întreaga țară.
Arhitecții, birourile de arhitectură sau organizațiile care activează în domeniu își pot înscrie începând de astăzi proiectele în cadrul Competiției de proiecte Architecture Conference&Expo ce cuprinde 7 categorii: Proiecte pentru comunitate; Proiecte de restaurare, conversie, regenerare urbană și patrimoniu cultural; Cel mai îndepărtat proiect de casă realizat de către un arhitect român; Casa inteligentă; Proiectul de debut; Clădirile anilor 1990 – 2010 sau Proiecte realizate de studenți-arhitecți, proiectele arhitecților fiind expuse în cadrul evenimentului.
„Competiția de proiecte Architecture Conference&Expo are un scop multiplu: promovarea proiectelor arhitecturale cu impact puternic asupra comunităților; premierea și promovarea arhitecților și birourilor de arhitectură românești pentru proiectele realizate, dar și încurajarea orientării și asimilării conceptelor recente prin premierea unor proiecte inovatoare.”, a declarat Mădălina Hodorog, Project Manager Libero Events, agenția de evenimente care organizează Architecture Conference&Expo.
Impactul adus dezvoltării comunităților, printre criteriile de selecție ale proiectelor
Juriul format din arhitecți internaționali și naționali va selecta pentru premiere cele mai bune proiecte înscrise ținând cont de: impactul adus dezvoltării comunităților, vizibilitatea în conștiința publică și continuitatea prin preluarea elementelor existente valoroase.
În cadrul celei de-a IV-a ediții, Architecture Conference&Expo își propune să ofere arhitecților oportunitatea de a afla cele mai noi tendințe în arhitectură, în contextul unei continue și rapide digitalizări, a schimbării generațiilor și a noilor probleme care afectează comunitățile. Evenimentul, susținut de Ordinul Arhitecților din România, va include prezentări și dezbateri legate de Renewing cities: Climatul urban pentru noile generații, tematica generală ce va aborda aspecte precum: impactul pe care tehnologia îl are în arhitectură, transportul public, spații publice/rezidențiale/culturale, clădiri verzi sau siguranța în arhitectură prin design.
Architecture Conference&Expo reunește peste 300 de arhitecți și specialiști din domenii conexe, alături de peste 15 speakeri locali, naționali și internaționali precum Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), David Cash (Președinte la Building Design Partnership), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Benedek Jozsef (Profesor Babeș-Bolyai University), Iulian Pădurariu (CEO Pony Car Sharing) și Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool). Evenimentul va fi moderat de Șerban Țigănaș (Președinte Dico și Țigănaș).
Evenimentul, marca Libero Events, înseamnă inovare, iar fiecare ediție de până acum a adus, în fața participanților, noi teme de discuții, noi speakeri și noi oportunități. Locația conferinței este schimbată în fiecare an, pentru a oferi arhitecților posibilitatea de a exploata noi spații, alese în acord cu tematica. Înscrierile se realizează pe site-ul oficial al evenimentului www.architectureconf.ro.
Companiile care au înțeles importanța arhitecturii pentru comunitate și care susțin acest eveniment sunt:
Partener Principal: Alukoenigstahl
Parteneri: Rockwool, Fakro, Ordinul Arhitecților din România, Rigips Saint Gobain, Record, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers, Chic Ville, EuroGSM, Impress.
Official Car: Pony Car Sharing