RDW

Festa dell’Architetto 2016

la-festa-dei-premi_large

Președintele Bienalei Internaționale de la Veneția, Paolo Baratta, va fi amfitrionul ediției 2016 a Festa dell’Architetto, organizate la Ca’ Giustinian (sediul oficial al Fundației Bienalei) în data de 18 noiembrie. Inițiativa sărbătorii arhitectului aparține din 2013 Consiliului Național al Arhitecților, Urbaniștilor, Peisagiștilor și Conservatorilor și își propune să constituie un moment de reflecție asupra statutului arhitectului italian și a profesiunii și să confere vizibilitate și susținere conceptului de proiect de calitate, ca element de valoare primordial al transformării teritoriului.

Cu această ocazia vor fi anunțați câștigătorii premiilor: „Arhitectul italian al anului 1016” și „Tânărul talent al arhitecturii italiene în 2016”, precum și cei selecționați de juriu pentru aceste categorii. Nominalizările și selecția vor fi publicate într-un Anuar, distribuit în Italia și în străinătate ca instrument de promovare a calității proiectării de arhitectură italiene.

Candidaturile arhitecților italieni pentru ambele categorii de premii pot fi încă înaintate organizatorilor până la data de 30 septembrie, utilizând informațiile organizatorilor http://www.festadellarchitetto.awn.it/.

Pentru a amplifica dimensiunea evenimentului și a-l plasa pe coordonatele de interes ale arhitecturii contemporane, organizatorii au inclus și un premiul special „Ri.U.SO 05”, aflat la cea de-a cincea ediție, care va selecta cele mai bune proiecte de regenerare urbană sustenabilă și pentru care înscrierile se pot face tot până la 30 septembrie.

Sărbătoarea arhitectului italian va fi unul din ultimele evenimente ale celei de-a 15-a ediții a Expoziției Internaționale de Arhitectură de la Veneția cu tema „Reporting from the Front”, ce se va încheia în 27 noiembrie în acest an. Este organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al Secolului XXI (MAXXI, Roma), cu rețeaua teritorială a Ordinului Italian al Arhitecților, Urbaniștilor, Peisagiștilor și Conservatorilor, cu revista „Point Z.E.R.O.”, buletinul „L’Architetto”, cotidianul „Il Sole 24Ore/ Edilizia e Territorio” și cu sprijinul operativ al platformei online Europaconcorsi/ Divisare.com. Informații detaliate sunt accesibile în site-urile http://festadellarchitetto.awn.it/ și www.awn.it.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog