RDW

Michael Grubb despre rolul luminii in spatiul public

Live Works & Live Tales, Quayside, Newcastle upon Tyne

Unul dintre cei mai apreciati designeri de lumini din Marea Britanie, Michael Grubb va sustine o prezentare despre rolul luminii si modul in care putem utiliza lumina ca personaj narator al povestii pe care dorim sa o transpunem in spatiul public.

De-a lungul celor aproape douazeci de ani de experienta in domeniu, Grubb a dat dovata de un devotament unic in ceea ce priveste design-ul de lumini, elaborand proiecte de o frumusete rara ce, totodata, iau in considerare realitatea sociala a lumii in care traim. Drept urmare, implicarea sa nu se opreste la proiecte de anvergura precum strategiile de iluminare pentru o serie de parcuri in Moscova sau pentru parcul olimpic din Marea Britanie ci continua cu proiecte caritabile precum RE:LIT, proiect initiat in 2013 care propune reciclarea unor echipamente de iluminat si implicarea comunitatii in utilizarea acestora in strategii de iluminat public.

Directorul creativ al Michael Grubb Studio este de asemenea implicat in diverse organizatii precum Asociatia Internationala a designerilor de lumini si activeaza in domeniul academic la Universitatea de Arte din Bournemouth. In abordarea sa, artistul priveste lumina ca un important agent capabil sa dea forma si sa defineasca spatiul in care traim, contribuind in mare parte la modul in care percem mediul inconjurator. Grubb crede in necesitatea unei schimbari in maniera in care elaboram strategii urbane, schimbare ce acorda o mai mare importanta luminii in spatiul public.

Construite pe aceasta folosofie, proiectele sale au fost premiate cu numeroase distinctii precum the National Lighting Design Award, the Lux Award, the RIBA White Rose, the Landscape Institute Award si the Design Week Award printre altele si au fost preluate de posturi de televiziune precum BBC TV si Channel 4.

Forumul SHARE, cel mai amplu eveniment adresat arhitecților, inginerilor și contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior și confortul ambiental, arhitectura peisagistică și de infrastructură, sticla în arhitectură, proiectarea structurilor și fațadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events și Ordinul Arhitectilor din Romania.

Pentru înscrieri și informații despre cele 4 conferințe din cadrul forumului consultați următoarele pagini web www.share-architects.com și www.iegis.eu, www.ielaud.eu, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

 

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog