RDW

Toamna aceasta vorbim despre sustenabilitate… la SHARE Forum 2017

Ediția din această toamnă a SHARE Forum 2017 ți-a pregătit o serie de evenimente ce se vor desfăsura concomitent în perioada 6-7 noiembrie la JW Marriott Grand Hotel: Expo-conferințele RIFF BUCURESTI 2017, CONTRACTOR LIGHTING 2017 și finala Romanian Building Awards 2017 alături de Gala de decernare a premiilor RBA pe 6 noiembrie.Prezentările extraordinare din aceste două zile reunesc peste 250 de arhitecți din 12 țări europene participante. Problemele actuale și inovația în domeniul spațiului construit ajung în centrul atenției pe parcursul celor două zile ale evenimentului, accentul căzând pe viziune și aspecte diverse ale designului sustenabil.

Președintele juriului RBA 2017, arhitectul Kenneth Yeang, va vorbi în cadrul expo-conferințelor despre eco-arhitectură și eco-masterplanning, făcând un tur de forță al principiilor și teoriilor din jurul acestor concepte de design. Acesta este deținător al Distinguished Plym Professorship în cadrul Universității Illinois și a câștigat de-a lungul timpului Premiul Aga Khan, Medalia de Aur a Institutului Malayezian al Arhitecților sau Premiul Merdeka al Guvernului Malayezian. Realizările sale îl recomandă ca unul dintre cei 50 de oameni care ar putea salva planeta, așa cum îl consideră cel de la The Guardian.

Arhitectul finlandez Anssi Lassila va susține prezentarea proiectului rezidențial Puukuoka Housing Block, pentru care biroul a fost finalist în cadrul Mies van der Rohe Award 2017. Proiectul este un exemplu notabil prin care combinația între proiectarea cu elemente spațiale standardizate și lemnul ca material structural natural duce la o calitate ridicată a locuirii și, paradoxal, la o diversificare a stilurilor de viață.

Arhitectul belgian Philippe Samyn, fondatorul biroului Samyn & Partners, va oferi o prezentare a proiectului Noului Sediu al Consiliului Europei – EUROPA. Cunoscut fiind pentru o serie impresionantă de premii la nivel internațional precum Primul loc la categoria dezvoltărilor imobiliare în cadrul Premiilor pentru arhitectură europeană 2017, Premiul special pentru EUROPA în cadrul Premiilor internaționale Dedalo Minosse 2017 sau Premiul Belgian pentru energie și mediul înconjurător 2017 la categoria premiilor pentru design sustenabil. (sursa foto © Marie-Françoise Plissart)

Conferințele CONTRACTOR LIGHTING 2017 vor fi moderate în cadrul SHARE 2017 de prof. Ing. Dorin Beu, președintele RoGBC (Romanian Green Buildings Council). Dorin Beu va susține o prezentare despre modalitățile prin care sistemele de iluminat asigură confort și securitate și despre cum proiectarea sustenabilă a acestora este un element cheie de îndeplinit în spațiul public românesc.

Un moment aparte va fi cu siguranță prezentarea primei case cu performanțe nZEB din România a partenerului nostru WIENERBERGER, un alt exemplu de sustenabilitate în construcții pe care SHARE 2017 vi-l aduce în atenție.

Înscrierile pentru a participa la ediția de toamnă a Forumului SHARE sunt în plină desfășurare! Aici te așteaptă informații complete despre ce posibilități ai pentru a-ți construi noua casă eficientă energetic sau dezbateri și prezentări ale unora dintre cei mai respectate nume în domeniul arhitecturii sustenabile. Te așteptăm pe 6 – 7 noiembrie la SHARE Forum 2017!

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog