RDW

frumusețea este

Laureată a Bienalei Naționale de Arhitectură 2021, arhitecta Andreea T. Felciuc a primit Premiul ”Ion Vinea” pentru debut în poezie pentru volumul „frumusețea este”, apărut la Editura Vinea, 2021.

Preluând din experimentalism observația ironică – ironia e un lucru prețios – și plasând-o chiar și în iubire, pentru a denunța fără stridențe și fără urmă de de tezism falsul romantism consumist, volumul Andreei T. Felciuc este un întreg poem al corporalității, al fragilității și al frumuseții corpului feminin, obligat să coabiteze cu vulnerabilitățile și, de ce nu, cu o tot mai evidentă lipsă de frumos a lumii.” – Roxana Dumitrache

 Andreea Felciuc (născută în 1992) este arhitect experimental și artist digital în Londra, Marea Britanie. În timpul studiilor de masterat, Andreea a dezvoltat interese față de arhitectura hibridă și definiția schimbătoare a acesteia. Și-a găsit interesul în partea experimentală și interdisciplinară a disciplinei, care în practică este adesea exclusă. Prin urmare, în cercetarea ei caută în permanență relații între elementele bazate pe natură unde este importantă nu doar emularea formelor naturale, ci și articularea inteligenței ascunse. În 2018, și-a inițiat doctoratul cu titlul „Protoarhitectura – între organic și virtual” , celebrând frumusețea formelor naturale, diversitatea și materialitatea lor. Scopul cercetării sale este de a îmbunătăți relația dintre mediile naturale și cele create antropomorfic pentru a crea inimaginabilul.

În 2021, a câștigat Premiul secțiunii Proiecte vizionare din cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură cu Proiectul Proto-Bucovina.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog