RE:Ukraine Villages, un proiect de reconstrucție a caselor afectate de război

Re:Ukraine Villages ajută oamenii să-și reconstruiască locuințele

Re:Ukraine Villages ajută oamenii să-și refacă locuințele.

Balbek Bureau din Ucraina a inițiat un proiect menit să-i ajute pe cei rămași fără case în urma invaziei declanșate de Rusia. Proiectul se numește Re:Ukraine Villages și vizează mediul rural.

Re:Ukraine oferă un instrument virtual de care oamenii se pot folosi pentru a își reface casele total sau parțial distruse de bombardamente.

În ce constă programul online gândit de Balbek

Arhitecții din spatele Re:Ukraine își propun: să facă munca de reconstrucție simplă și accesibilă celor cu venituri reduse; să asigure salvgardarea particularităților arhitecturii țărănești.

Pentru a construi instrumentul virtual, cei de la Balbek Bureau au întreprins o cercetare despre specificul arhitecturii rurale ucrainene și apoi au dezvoltat un algoritm care să transforme informația astfel obținută într-un veritabil program. În realizarea acestuia din urmă, arhitecții au ținut cont de diferitele nevoi ale beneficiarilor. Astfel, instrumentul pune la dispoziția publicului decorul tipic regiunii și o multitudine de opțiuni. Mai mult, soluția pe care au dezvoltat-o este flexibilă, în funcție de resursele de care dispune fiecare familie.

Utilizatorii introduc în program datele despre casa dorită, iar acesta răspunde oferind instrucțiuni într-un fișier .pdf. Documentul conține izometrie, planuri, schițe, scanuri ale fațadei și o descriere tehnică. Manualul conține și recomandări privind materiale pentru finisare.

Re:Ukraine Villages ajută oamenii să-și reconstruiască locuințele

Nimic nu a fost trecut cu vederea de către creatorii programului, nici măcar băncile de lângă poartă, un simbol important al satului ucrainean. Instrumentul virtual realizat de Balbek Bureau oferă o bază de date cu cele mai folosite modele de bănci.

Inițiativa Re:Ukraine Villages s-a axat pe regiunea Kiev, însă Balbek Bureau își propune să extindă proiectul și în alte părți ale Ucrainei.

Citiți mai multe pe website-ul oficial al proiectului: link

Mai jos puteți vedea clipul de prezentare al RE:Ukraine Villages:

https://youtu.be/JYPUjmMy4Bk

Mai multe despre arhitectura rurală: