Creativitate, distracție și prietenii la Piața de Artă și Design 05

În weekendul 5-7 aprilie are loc prima ediție din anul acesta de Piața de Artă și Design, eveniment cu caracter expozițional și comercial ajuns la cea de-a cincea ediție și care se bucură de o creștere a popularității în lumea cultural artistică din București și nu numai.

Ediția din această primăvară se va desfășura în spațiile Mezanin (Ion Brezoianu 23-25) și sera Primitiv Plants (Griviței 73-75) unde publicul va avea ocazia să cunoască și să cumpere lucrări și obiecte create de persoane și entități ale căror activități se asociază cu arta și designul.

”Pentru prima ediție de Piața de Artă și Design din 2024, care va avea loc la începutul lunii aprilie, propunem publicului 45 de participări, găzduite în două spații din București, din domenii diferite dar care au legătură cu arta și designul: publicații independente, fotografie, bijuterie contemporană, literatură, ilustrație, pictură, sculptură, ceramică, fashion etc. Avem și participări inedite, care au devenit, deja, o marcă a evenimentului nostru și care de această dată vor fi hairstyle, nail art și astrologie”, povestesc organizatorii Piața de Artă și Design, Otilia Fiastru și Mihnea Mihalache-Fiastru.

Piața de Artă și Design este un eveniment care aduce la un loc vizitatori și vizitatoare, creatori și creatoare care își prezintă lucrările publicului, în mod personal, direct, liber, fără taxe de participare și fără intrare pentru public.

Cu ocazia PAD 05 publicul are șansa de a cumpără lucrări și de a susține proiecte prezentate în premieră și exclusivitate realizate de creatoare și creatori la început de drum, care aparțin tinerei generații, dar și persoane și entități consecrate în artă și design care propun, la fiecare ediție de Piața de Artă și Design, lucrări și obiecte unice, deosebite de cele cu care ne-au obișnuit în circuitul lor expozițional.

”Începând cu acest an vom schimba structura evenimentului nostru, astfel încât Piața de Artă și Design va avea activitate continuă, pe tot parcursul anului. În afară de cele două ediții principale anuale cu care ne-am obișnuit, deja, publicul, pregătim alte două evenimente similare, de tip Pop-Up, care se vor desfășura undeva la finalul lunii mai, respectiv la finalul lunii septembrie. Lucrăm la soluții care să ofere și să susțină un contact permanent între public și creatoare și creatori, vom anunța totul la momentul potrivit”, completează organizatorii.

La cea de-a cincea ediție a Piața de Artă și Design vă veți putea întâlni în spațiul Mezanin cu After Hours Work Club ● Alexandra Vogel ● Andreea Ilie ● Andrei Costache ● Assamblage ● Baad Clay ● Beatrice Duman ● Bela Rinderu ● Bogdan Gârbovan ● Codex Esfera Astrology ● Cătălin Velea ● Dezarticulat ● Diana Șinteuan ● En Masse ● Evelin Bundur ● Gluga ● Ioana Mincu ● Kalut ● La Chica es Fake ● Megan Dominescu ● Miruna Iani ● Moxa 20 ● Otilia Efros ● Pușcărie Frizerie ● Radu Remus ● Sabina Tupan ● Sandra Berghianu ● Stelian Gagiu ● Studio Shentzu ● Vlad Albu

Totodată, în sera Primitiv Plants vă vor aștepta Adina Marin ● Alina Bobeică ● Andrei Arion ● Books for Friends ● Carmen Secăreanu ● Covrig ● Irina Marinescu ● Lea Rasovszky ● Miruna Radovici ● Poy Archive ● Sirop ● Surrogate Selves

PROGRAM

ORGANIZATORI

Otilia Fiastru este designer de bijuterii și graphic-designer. În 2013 a fondat marca de bijuterii contemporane Oval, premiate cu Premiul MNAC la Târgul de Bijuterii Contemporane Autor 2014 și cu Premiul Special pentru Accesorii de Designer la IFS 2016, Săptămâna Modei de la Londra. În noiembrie 2023 a realizat primul solo show Oval ”The Way Out Is Through”, o expoziție mult așteptată și primită cu mult entuziasm de lumea cultural artistică.

Mihnea Mihalache-Fiastru, artist care lucrează cu imagine și text. A creat două serii web între 2015 și 2016, colaborează cu diferite publicații, este autor a trei volume de proză documentară „Tehnologia expunerii universale” (2018), „Expres” (2019) și “Șpec” (2022). Mihnea Mihalache-Fiastru a publicat numeroase texte proză și eseu atât ​​local cât și internațional și anul acesta va lansa un volum de proză pentru toate vârstele. Are în lucru mai multe proiecte vizuale. Locuiește și lucrează în București. La Piața de Artă și Design îi veți găsi prima carte foto ”Tumba”, la standul publisherului Booksforfriends.

Eveniment susținut de UniCredit Bank, cu sprijinul Aqua Carpatica, Fabricate, Primitiv Plants, Privileg Catering și Sunday Morning.

Parteneri Media: Arhitectura, Curatorialist, Dezarticulat Books, Igloo, Observator Cultural, RFI România, Zeppelin