RDW

Wim Delvoye « Au Louvre »

Musée du Louvre, Paris

Departement des Objets d’art

Pyramide du Louvre

Jardin des Tuileries

31.05-17.09.2012

De la reinterpretarea aparent trivială a goticului la distorsionările baroce de crucifix, arta lui Wim Delvoye, ce are ca sursă primă deturnarea ironică a curentelor artistice din trecut, intră în armonie organică cu spaţiile şi colecţiile Muzeului Luvru.

O serie de 30 de lucrări recente de vitraliu, de porţelan ori bronz atestă cercetările temeinice ale artistului asupra sculpturii secolului al XIX-lea şi explorarea tehnicilor digitale de reproducere.

După Tony Cragg, Wim Delvoye este al doilea artist invitat să conceapă o nouă sculptură monumentală: o imensă fleşă gotică de 11 metri înălţime, din oţel inoxidabil, torsadată, denumită Suppo.

Simultan, o lucrare impozantă, în oţel Corten dantelat, este prezentată în Tuileries şi se va înscrie, în această toamnă, în parcursul sculpturilor din cadrul FIAC.

Expoziţia este însoţită de o monografie – „Wim Delvoye, Introspective” – ce propune o cartografiere completă şi critică a operei unuia dintre personajele cel mai controversate ale artei contemporane şi un catalog – „Wim Delvoye au Louvre” – ce analizează multiplele faţete ale expoziţiei, precum şi relaţia artistului cu muzeul, cu istoria artei.

În dialog cu acest eveniment, Galeria Perrotin din Paris a organizat, între 12 mai şi 16 iunie, o expoziţie personală a artistului belgian.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog