RDW

MOLDOVA / Sală de spectacol Paşcani

Şef proiect: arh. Ion Daniel Vişan

Acustică: prof. dr. ing. Alexandru Vereş

Proiectul pentru Casa de Cultură a Sindicatelor a fost elaborat în 1987 şi prevedea spaţii pentru diverse activităţi cultural-educative  şi  o sală  pentru spectacole cu o capacitate de 590 de locuri. Execuția s-a desfăşurat cu multe întreruperi până în anul 1993. În anul 2002, Primăria Municipiului Paşcani a preluat construcţia neterminată şi a reorganizat spaţiile adiacente sălii de spectacol pentru activităţi administrative necesare Primăriei. Finisajele  şi dotările sălii de spectacol s-au realizat între 2005 şi 2010.

Sala de spectacol are un plan simetric, cu scenă de tip italian ce poate fi extinsă spre sală prin acoperirea fosei orchestrei. Spectatorii beneficiază de foaierele amplasate la parter şi următoarele două etaje.

Accesul spectatorilor se face la parterul sălii la nivelul scenei şi la  etajul unu, în partea superioară a gradenelor. Continuitatea planului comun, al scenei şi al intrărilor spectatorilor, extinde suprafaţa de joc şi oferă posibilităţi suplimentare de mişcare scenică.

Balconul are accesele principale din foaierele de la etajul al doilea, iar pentru prelungirile laterale ale acestuia există şi accese de la etajul unu. Aceste accese laterale, din apropierea scenei, asigură posibilităţi suplimentare de intervenţie a actorilor, sunetului şi luminilor.

Distribuţia finisajelor, placaje din lemn, gipscarton şi metal, cu suprafeţe lise sau perforate, a fost subordonată cerinţelor acustice.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog