RDW

Proiect de diplomă – Muzeu pentru copii

010

Louisville, USA

Stud.arh.: Norbert Ianko

Îndrumător: Claudiu TOMA

Facultatea de Arhitectură și Urbanism,

Universitatea Politehnica Timișoara

Cea mai importantă caracteristică a proiectului o constituie propunerea spațiilor exterioare incintei și a vitrinelor de sticlă de pe fațada semitransparentă din policarbonat care stabilesc o relație cu spațiul public exterior. Într-un demers al autorităților locale se încearcă recâștigarea spațiului public-urban al orașului Louisville prin amenajarea arterei 4th Street într-o zonă pietonală. Aflat la unul dintre capetele sale, proiectul continuă acest plan deschizând parterul clădirii și amenajându-l asemenea unei piețe scufundate, protejată de bulevardele perimetrale. Interiorul continuă ideea prin sistemul de circulații, organizat pe rampe centrale generoase și acoperișul-terasă amenajat ca o mare grădină.

Flexibilitatea este un alt demers generator al proiectului, spațiul lăsând posibilități multiple de organizare, atent în același timp la modul de funcționare al muzeului. Având în vedere scara, proiectul se concentrează pe crearea unei imagini puternice în contextul dat și a unui sistem de funcționare, mai degrabă decât pe generarea unui obiect arhitectural.

Detaliile completează proiectul, oferind un cadru în care se pot desfășura evenimente diverse organizate în cadrul instituției.

Apreciez modul în care proiectul a fost finalizat, în măsura în care el a constituit la faza pre-diplomei și soluția unui concurs de arhitectură internațional, apreciat de juriul competiției. De la această fază proiectul a evoluat și s-a completat permanent.

 

003

 

009

 

 

005

006

007_1

 

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog