RDW

Alejandro Aravena anunță tema celei de-a 15-a ediții a Bienalei de Arhitectură 2016: “Reporting from the Front”

Alejandro Aravena. Image Courtesy of la Biennale di Venezia

Alejandro Aravena. Image Courtesy of la Biennale di Venezia

Alejandro Aravena, directorul artistic numit de Bienala de la Veneţia, a anunțat tema celei de-a 15-a ediţii a Bienalei de Arhitectură 2016 intitulată „Reporting from the Front”.

Titlul viitoarei expoziţii internaţionale „Reporting from the Front” reprezintă problemele cu care arhitectura se luptă în fiecare ţară, povestirile de succes care merită amintite şi exemplele pozitive. Expoziţia îşi propune să arate unui public cât mai diversificat ce înseamnă continuarea îmbunătăţirii calităţii vieţii în condiţii precare, limită. Fiecare ţară este invitată să împărtăşească cu restul lumii lupta pe care o duce în arhitectură: 

 „Există multe bătălii de câştigat şi multe graniţe care trebuie extinse pentru a putea îmbunătăţi calitatea construcţiilor şi astfel calitatea vieţii oamenilor. Sunt tot mai multe persoane în lume care caută un loc decent de trai, iar condiţiile pentru a atinge acest scop se fac, pe zi ce trece, tot mai grele. Orice încercare de a depăşi aspectele comerciale întâlneşte mereu o puternică rezistenţă în inerţia realităţii, şi orice efort direcţionat înspre rezolvarea acestor chestiuni semnificative, se loveşte de o tot mai mare complexitate a lumii.

Cu toate acestea, faţă de confruntările belice în care nimeni nu câştigă şi care sunt învăluite într-o atmosferă de înfrângere, pe frontul mediului edificiilor se respiră un aer de vitalitate întrucât arhitectura înseamnă privirea realităţii în mod constructiv”, declară Alejandro Aravena, directorul artistic al Bienalei 2016.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog