RDW

Downshifting Romanian Way – Construcție ecologică și armonie în natură la „The Organic Art Ranch”

© The Organic Art Ranch

© The Organic Art Ranch

Imaginaţi-vă că locuiţi în mijlocul naturii, aveţi o viaţă mai simplă, dar mai bogată, în acelaşi timp, vă cultivaţi propria hrană gustoasă şi trăiţi în armonie cu Pământul. E linişte, e aer curat, auzi păsări şi vezi o privelişte pe care nu o poţi uita niciodată. Un loc care oferă educaţie non-formală pentru oricine vrea să trăiască într-o lume mai bună. Acesta era visul nostru când am început proiectul în Munţii Apuseni.

Am creat „The Organic Art Ranch” (Ferma organică de artă), pentru a scăpa de zgomotul oraşului, pentru a aprecia frumuseţea naturii şi pentru a duce o viaţă în care suntem conştienţi de mediu. Acum patru ani, când am început proiectul, am ţinut un atelier de construcţie ecologică. Au venit multe persoane care au învăţat cum să-şi construiască propria casă ecologică din elemente naturale. După acest atelier, în fiecare an, am avut ateliere şi evenimente legate de muzică şi artă, permacultură şi agricultură tradiţională, construcţie ecologică, slow food etc. Avem vizitatori de peste tot, inclusiv artişti care stau cu noi o perioadă mai lungă şi îşi găsesc inspiraţia în natură. Până acum am avut scriitori, graficieni, pictori şi fotografi.

Am început proiectele de construcţie naturală cu renovarea caselor, iar momentan lucrăm la transformarea şurii într-un atelier pentru artişti. Toate construcţiile sunt realizate cu materiale naturale, cu ajutorul voluntarilor din toate colţurile lumii. Folosim materiale încercând să avem un impact cât mai mic asupra mediului: lut, pământ, paie, lemn, nisip, şi reciclăm materiale precum sticla. În acelaşi timp suntem pe calea spre permacultură şi sustenabilitate. Grădina, livada şi pădurea ne oferă hrană sănătoasă şi frumuseţe.

În acest an, plănuim deja evenimente şi ateliere interesante, printre care un curs non-formal unde participanţii au şansa să încerce experienţa unică de a trăi mai aproape de natură. Va aşteptăm la Organic Art Ranch, să vă bucuraţi de o viaţă mai simplă lângă păduri, unde se nasc norii.

https://www.facebook.com/TheOrganicArtRanch

Downshifting Romanian Way – Șase povești despre comunități ecologice

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog