RDW

Apel la participare

APEL LA PARTICIPARE
 

Fundația Transylvania Trust, responsabilă pentru restaurarea și revitalizarea Castelului Bánffy din Bonțida, vă invită să participați la taberele de restaurare a patrimoniului construit organizate la castel în anul 2020.

Fundația Transylvania Trust organizează cursuri practice din 2001, încercând să soluționeze lipsa de profesioniști și muncitori calificați în domeniul protecției patrimoniului construit. Până în prezent am avut în jur de 3000 cursanți din 28 de țări (România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franța, Ungaria, Polonia, Serbia, Slovenia, Suedia, Regatul Unit, Statele Unite, etc.).

Cine poate participa?

Taberele sunt destinate în special studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursurile sunt adresate de asemenea muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu, dar și altor persoane care sunt interesate de restaurarea monumentelor istorice.


Perioadele de curs

Modulul 1.  26 iulie – 8 august 2020 [1]

Modulul 2. 9-22 august 2020

Beneficiile cursului

În decursul celor două săptămâni veți avea prilejul:

  • de a deprinde cunoștințe teoretice privind principiile și metodologia restaurării de la profesori de specialitate din străinătate și din România și de a le pune în practică în cadrul atelierelor,
  • de a participa activ la restaurarea Castelului Bánffy din Bonțida,
  • de a face cunoștință cu alți (viitori) profesioniști din domeniile legate de protecția patrimoniului construit.

La finalul taberei de restaurare cursanții vor primi un certificat de participare (recunoscut ca și practică universitară – în cazul studenților).

Structura cursului

  • Pregătire teoretică în prima zi. Prelegerile profesorilor invitaţi din străinătate vor fi traduse simultan în trei limbi: română, maghiară, engleză.
  • Pregătire practică în cadrul unuia dintre ateliere:

1. Zidărie, restaurare de bolți (9 zile), tehnici murale (frescă, secco, sgraffito, stuc, marmorino – 2 zile),

2. Pietrărie – doar în modulul 1.,

3. Dulgherie, tâmplărie tradiţională și restaurare mobilier vechi 

  • Excursie de studiu.

Informații practice:

Cursurile se desfășoară la Castelul Bánffy din Bonțida, România. Cazarea și masa participanților se asigură la castel, din taxa de participare.

Detalii privind înscrierile

Înscrierile se fac online sau completând și trimițând formularul atașat pe adresa bhct@transylvaniatrust.ro.

Notă: locurile disponibile sunt limitate.

Taxa de participare este 250 Euro/participant/tabără, iar pentru studenți 175 Euro/participant/tabără (sumă care reprezintă contribuția participanților la instruire, cheltuielile de cazare şi masă la castel).

Termenul de înscriere este 31 martie 2020.

Pentru detalii suplimentare despre cursurile și activitățile noastre, vă rugăm scrieţi-ne pe adresa: office@transylvaniatrust.ro sau pe bhct@transylvaniatrust.ro.

Găsiți evenimentele Facebook pe pagina castelului: 

Cu stimă, 

AVRAM Adela Luiza

Director executiv 

Fundația Transylvania Trust

BERKI Tímea

Coordonator program                             

Fundația Transylvania Trust

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog