RDW

LafargeHolcim Awards

Final de cursă pentru înscrierile la competiția internațională LafargeHolcim Awards

Cea de-a șasea ediție a competiției mondiale de design sustenabil caută atât proiecte realizate de profesioniști, precum și idei curajoase ale generației următoare care să îmbine soluții de construcții sustenabile cu excelență arhitecturală. Înscrierile se vor închide pe 25 februarie.

Cea mai recentă ediție își propune să identifice soluții sustenabile în proiecte de construcții și clădiri contemporane. Principala categorie a competiției este deschisă arhitecților, specialiști în urbanism, inginerilor, proprietarilor de proiecte, constructorilor și firmelor de construcții. Proiectele trebuie să fie într-o etapă avansată de design, să aibă o probabilitate ridicată de execuție, iar construcția să nu fi început înainte de 1 ianuarie 2019.

Studenții și tinerii profesioniști (cu vârsta de până în 30 de ani) pot trimite concepte și idei vizionare pentru a fi încadrate în categoria Next Generation a competiției. Lucrările pot fi într-un stadiu incipient al proiectării, fiind acceptate și lucrări de cercetare și de studio.

Participarea la concurs este gratuită, iar înregistrarea se realizează completând acest formular în limba engleză.

„Probleme țintă” pentru construcții sustenabile

Înscrierile sunt evaluate în funcție de cinci „probleme țintă” ale construcțiilor durabile, care urmăresc clarificarea principiilor susținerii habitatului uman pentru generațiile viitoare. „Problemele țintă” acoperă inovația și transferabilitatea; standarde etice și incluziune socială; resurse și performanță de mediu; viabilitatea și compatibilitatea economică; precum și impactul contextual și estetic.

Câștigătorii vor fi anunțați în a doua jumătate a anului 2020 la ceremoniile de premiere susținute pentru fiecare regiune. Aceștia vor concura ulterior pentru premiile globale LafargeHolcim din 2021, urmând a fi evaluați de către un juriu global condus de Hashim Sarkis de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, și curatorul Bienalei de Arhitectură din Veneția din acest an.

Competiția LafargeHolcim Awards aduce în prim-plan proiecte și concepte din arhitectură, inginerie, urbanistică, știința materialelor, tehnologie de construcții și alte domenii conexe. Organizată de Fundația LafargeHolcim, este cea mai importantă competiție mondială din domeniul proiectării durabile și are loc simultan în cinci regiuni geografice, fiecare dintre acestea cu juriul său de specialiști independenți renumiți. Juriile regionale sunt conduse de Jeannette Kuo de la Karamuk Kuo Architects din Elveția (pentru Europa), Reed Kroloff de la Illinois Institute of Technology din SUA (pentru America de Nord), Loreta Castro Reguera de la Taller Capital din Mexic (pentru America Latină), Mariam Kamara de la atelier masōmī din Niger (pentru Africa Centrală și de Est) și Nirmal Kishnani de la Universitatea Națională din Singapore (pentru regiunea Asia Pacific).

Despre Fundația LafargeHolcim

Încă din 2003, fundația LafargeHolcim urmărește să educe publicul general asupra rolului important pe care arhitectura, ingineria, urbanistica și industria construcțiilor îl au în crearea unui viitor sustenabil. Fundația exprimă angajamentul sponsorului său, LafargeHolcim, de a crește sustenabilitatea clădirilor și construcțiilor. LafargeHolcim este lider global în materiale și soluții pentru construcții.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog