Imagine Dumbrava Vlăsiei

30.05.2022

10 proiecte excepționale în finala competiției de arhitectură

„Imagine Dumbrava Vlăsiei.

Un aer liber”.

Publicul va putea vota proiectul preferat

Școala românească de arhitectură are un viitor strălucit – iar cea mai recentă și incontestabilă dovadă o reprezintă cele 10 proiecte selectate în finala competiției „Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber”, derulată pentru găsirea unui spațiu comunitar potrivit locuitorilor, spațiului și filosofiei acestui parc rezidențial din nordul Capitalei.

Provocarea lansată ne-a surclasat și cele mai optimiste așteptări”, declară Maria Ioan – Senior Sales Manager. „150 de înscrieri, 50 de proiecte depuse și, iată, 10 proiecte excepționale alese - și asta cu greu - pentru votul final. A trebuit chiar să schimbăm regulamentul, pentru că inițial gândisem competiția pentru șapte proiecte în finală, însă calitatea excepțională a acestora ne-a determinat să creștem numărul de finaliști la 10.”

Parcul rezidențial urban Dumbrava Vlăsiei a lansat la începutul primăverii o provocare adresată arhitecților – să imagineze un centru comunitar, un loc pentru comunicare, relaxare și pentru evenimente comunitare de care să se bucure deopotrivă locuitorii și vizitatorii Dumbravei.

„Diversitatea, eclectismul și, uneori, omogenitatea și compatibilitatea cu filosofia Dumbravei a gândirii din spatele acestor proiecte ne-au îngreunat alegerea - ceea ce nu poate decât să-i onoreze pe toți participanții. În numele celor din Dumbravă vreau să mulțumesc tuturor participanților și să felicit finaliștii. Majoritatea proiectelor denotă o calitate excepțională și ar înnobila orice spațiu locuit, public sau privat”, afirmă și arhitect Adrian Soare, președintele juriului care a evaluat proiectele înscrise.

Concursul de proiecte a fost susținut de o serie de întâlniri intitulată „Eu și Ceilalți. Cum trăim împreună”, în care jurnalistul Vlad Petreanu a dialogat cu mai multe personalități ale sferei publice românești pe teme ce privesc locuirea, vecinătatea și comunitatea în prezent.

Publicul, invitat să voteze proiectele

Odată cu selectarea proiectelor finaliste, marele public este invitat să aibă un cuvânt de spus în decizia finală. Începând cu data de 30.05.2022 până pe 10.06.2022, cele 10 proiecte vor putea fi văzute și votate pe dumbravavlasiei.ro. Proiectul câștigător va primi un premiu de 15.000 eur și va fi construit în zona desemnată din parcul rezidențial, aproape de intrarea în Dumbrava Vlăsiei.

Despre Dumbrava Vlăsiei

Dumbrava Vlăsiei este un parc rezidențial în nordul Bucureștiului, o comunitate nouă găzduită de vechii Codrii ai Vlăsiei, extinsă pe 90 de hectare, care include cinci sate învecinate și relaționate.

Dumbrava Vlăsiei propune un nou tip de vizune care reinventează pentru România conceptul de oraș – sustenabil, confortabil și liniștit, cu infrastructură modernă integral finalizată, în armonie cu spațiul natural unic oferit de pădure. Aici fiecare familie are libertatea de a veni cu propriul proiect de locuință, iar ținuta arhitecturală dată de casele de autor deja construite oferă o perspectivă reală despre cum este Dumbrava Vlăsiei.

În cadrul parcului rezidențial se pot cumpăra terenuri de vânzare, cu toate utilitățile incluse, dar și o parte din casele unicat disponibile, proiectate de renumite birouri de arhitectură. Dezvoltatorul proiectului, Loreco Investments, evaluează investiția în proiect până în acest moment la aproximativ 50 de milioane de euro. Dumbrava Vlăsiei acomodează deja familiile mutate și se pregătește să le găzduiască și pe cele ale căror locuințe se află în diverse stadii de dezvoltare.

Locul a fost gândit ca o comunitate autonomă, oferind rezidenților săi toate condițiile pentru a duce un stil de viață sănătos și de înaltă calitate, ce pune accentul pe libertatea de a trăi, fără constrângeri și fără surprize.

Contact presă

Ruxandra Dragomir

Telefon: 0733.951.869

E-mail: Ruxandra.dragomir@freecomm.ro