EASA 1:1 2022

În cea de-a 42-a ediție, EASA [European Architecture Students Assembly] ia loc pentru prima dată în România. Participanții se vor aduna la Călărași timp de două săptămâni, schimbând idei printr-un program plin de ateliere și prelegeri puternic legate de industria și educația arhitecturii, conduse de profesioniști și creativi din sfere divergente de activitate.

EASA este în prezent cea mai mare rețea de studenți de arhitectură din Europa, și este o platformă culturală care oferă spațiu pentru schimbul liber de gânduri, idei, metode și noi practici arhitecturale. Evenimentul anual reunește studenți și profesioniști pentru a forma o comunitate de participanți, tutori, organizatori, voluntari și invitați.

Tema acestui an își propune să exploreze scara 1:1. Multitudinea suprafețelor cu care interacționăm în viața de zi cu zi definește scara 1:1 și modurile în care o înțelegem, iar EASA 1:1 pune accent pe analiza spațială și relațiile dintre scările de desen și construcția ideilor. În cadrul celor două săptămâni se vor aprofunda implicațiile înțelegerii spațiale, artistice și sociale preluate din analiza de hărți, scări, obiecte ca instrumente inedite de măsurare și construcția de spații 1:1. Atelierele sunt organizate în mai multe categorii, precum construcție, cu diferite niveluri de complexitate, dar si de dezvoltare teoretică a ideilor legate de tema principală, precum si altele.

EASA România are deschis apelul pentru participanți, voluntari si invitați. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 11 iunie, ora 23:59.

EASA 1:1 este organizat de EASA România, și se va desfășura în perioada 30 iulie - 12 august 2022, și invită studenți de arhitectură și tineri profesioniști, precum și studenți din alte domenii creative care sunt interesați de tematica și comunitatea EASA. Puteți urmări toate actualizările despre eveniment pe easanetwork.org si pe paginile de Facebook si Instagram ale EASA Romania.