PAD BUTIC / HÂRTIE

Artă pe hârtie, distracții și proiecte noi la prima ediție BUTIC de Piața de Artă și Design

19.05.2024

În weekendul 8-9 iunie 2024 are loc prima prima ediție a evenimentului de tip pop-up PAD BUTIC organizat de Piața de Artă și Design, care se va desfășura în curtea și în spațiul Popa Tatu 68, de la adresa cu același nume. Prima ediție de Piața de Artă și Design Butic va avea ca temă și caracter general “Hârtie”, iar evenimentul va fi comunicat ca PAD BUTIC / HÂRTIE. Prima ediție a pop-up-ului Piața de Artă și Design sau a mini-PAD-ului, aduce la un loc persoane și entități ale căror activități se asociază cu arta și designul și care lucrează cu hârtie. PAD BUTIC / HÂRTIE va avea prezențe din domenii precum edituri, publicații, ilustrație, print, tipar, obiect și altele:

„Ne-am așteptat ca pop-up-urile să fie niște ediții mai mici și care să necesite o desfășurare de acțiuni mai puțin ample decât cele de la edițiile principale de Piața de Artă și Design cu care publicul nostru este, deja, obișnuit. Ne-am dat seama, însă, lucrând la prima ediție PAD BUTIC / HÂRTIE că dacă ne dorim să menținem și să creștem standardele evenimentelor noastre, trebuie să ne investim la fel de mult pe parte curatorială și organizatorică, chiar dacă evenimentul se va desfășura într-o singură locație. Garantăm prezențe și lucrări deosebite realizate cu, din și pe hârtie”, promit organizatorii Otilia Fiastru și Mihnea Mihalache-Fiastru.

Piața de Artă și Design este un eveniment cu notorietate, preferatul artistelor și artiștilor, cât și al persoanelor care desfășoară activități de design din București și din țară. PAD aduce la un loc vizitatori și vizitatoare, creatori și creatoare care își prezintă lucrările publicului, în mod personal, direct, liber, fără intermediari sau terțe instituții de profit, taxe de participare și fără intrare pentru public.

„Pentru noi Piața de Artă și Design este meseria noastră, la care am ajuns datorită faptului că activăm în această lume de artă și design de peste 20 de ani; a fost un parcurs firesc. Suntem convinși de ceea ce facem și pentru noi este o plăcere să realizăm proiecte împreună cu persoane și entități din lumea artei și a designului pe care le apreciem și pe care le respectăm și care sunt, până la urmă, colegele și colegii noștri, nu doar prietenele și prietenii noștri. Poate oricând să fie altcineva în organizare și noi invitați:) Ne bucurăm să avem la PAD tot mai multe participări din țară și din străinătate și că evenimentul nostru a ajuns unul care să aibă activitate continuă pe tot parcursul anului”, adaugă organizatorii.

Cu ocazia primei ediții de PAD BUTIC / HÂRTIE publicul are șansa de a cumpăra lucrări și de a susține proiecte prezentate în premieră și exclusivitate realizate de creatoare și creatori la început de drum, care aparțin tinerei generații, dar și persoane și entități consacrate în artă și design care propun, lucrări și obiecte unice, deosebite de cele cu care ne-au obișnuit în circuitul lor expozițional.

La Piața de Artă și Design BUTIC / HÂRTIE participă 22 pe persoane și entități, astfel încât vă veți putea întâlni în curtea și spațiul Popa Tatu 68 cu:

Andrada Bercioiu ● Andreea Ilie ● Books for Friends ● Covrig ● Cristina Crețu ● Denise Lobonț ● Dezarticulat Books ● Erika Popliceanu ● Fabrik ● Garden of Symbols ● Gligor Kuzmanovski ● Joana Nenu ● Lea Rasovszky ● Marco Verhoogt ● Megan Dominescu ● Paper Traffic ● Peono Chess Club ● Petra Martin ● Sinboy ● Specula ● The Secret Garden ● Vlad Albu

PROGRAM

sâmbătă & duminică (8-9 iunie)

H 11-20

Pentru promovarea evenimentului și a partenerilor proiectului, la eveniment se vor face fotografii și filmări în care participanții la eveniment pot apărea. Participarea la eveniment reprezintă acordul tău de a folosi aceste materiale pe platformele PAD - Piața de Artă și Design de social media și pe platformele online ale partenerilor noștri. Aceste materiale nu vor fi șterse, ci vor fi folosite pentru promovarea organizatorului și a partenerilor proiectului.

Eveniment susținut de UniCredit Bank, cu sprijinul Popa Tatu 68 și Sunday Morning.

Parteneri media: Arhitectura, Curatorialist, Dezarticulat Books, Glamour, Igloo, Observator Cultural, Propagarta, Radio România Cultural, RFI România, Zeppelin.

Link eveniment