Mai stăm, ne place aici!

Maria: „Prima dată când am intrat, nu eram sigură ce se va întâmpla în el, a fost primul meu contact cu arhitectura. Chiar dacă era plin de lucruri vechi și dezordonat, mi-am dat seama că este perfect pentru orele de arhitectură”.

Inițiativa unei școli private din Craiova, de a transforma orele de educație tehnologică pentru clasele V-VIII într-un laborator de explorare a spațiului construit, s-a transformat timp de doi ani într-un interesant experiment educațional. Astfel, arhitectura a devenit nu doar un subiect de studiu, ci un instrument activ de învățare, bazat pe aplicabilitate și experimentare. Am răspuns afirmativ acestei provocări, având încredere în scopul proiectului lafel-altfel” (aceleași ore de educație tehnologică, o abordare diferită), acela de a le oferi elevilor nu doar teorie, ci și o experiență practică, care să le stimuleze gândirea critică și creativitatea și care să influențeze modul în care aceștia percep învățarea și dezvoltarea personală.

Pentru acest proiect, un fost laborator de fizică, aflat într-o vizibilă stare de degradare, a fost reinventat ca atelier de lucru. Fără să se intervină cu lucrări de modernizare, doar de salubrizare, elevii

Coperta revistei

Citiți continuarea in revista

Arhitectura 1-2/2025 (715-716)
Unde cresc oamenii mici