România în pahar: vinuri, crame și degustare

© @andreeacelmare

Vă mai amintiți de vacanțele la bunici, care implicau printre altele, toamna, cules de struguri și transformarea lor, cu mijloacele proprii, în vin? Multă vreme a trecut de atunci, iar, în ultimii ani, podgoriile din România au devenit mai mult decât simple locuri de producție și s-au transformat în destinații unde vizitatorii pot explora cultura vinului într-o experiență completă, în mijlocul naturii și deconectați de agitația orașelor. Se spune, de altfel, că cel mai bun vin se bea în vie, iar cea mai bună experiență legată de producerea vinului are loc direct la crame.

România, cu cele aproape 180.000 de hectare de viță-de-vie, este pe locul al cincilea în Uniunea Europeană după suprafața viticolă și pe locul al șaselea la producția de struguri și vin. Chiar dacă suntem încă departe de numărul de crame și château-uri din țări precum Franța sau Italia, cu o tradiție mai îndelungată în îmbinarea producției de vin cu gastronomia, în ultimii ani, au început să apară domenii ca

Coperta revistei

Citiți continuarea in revista

Arhitectura 5-6/2024 (713-714)
Vin