Eveniment

Premiul Mies van der Rohe 2019

Eveniment

PREMIUL MIES VAN DER ROHE 2019

Text: Daniela PUIA

La finalul anului 2018 au fost nominalizate proiectele care concurează în acest an pentru Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană Mies van der Rohe: 383 de proiecte, din 238 de orașe, din 38 de țări. Fiecare ediție a prestigiosului premiu european de arhitectură reunește cele mai recente proiecte din Norvegia până în Cipru și din Portugalia până în Georgia, construind o hartă a arhitecturii contemporane europene și reflectând toate provocările și prioritățile actuale din acest domeniu.

Juriul concursului din 2019 este format din 7 profesioniști: Dorte Mandrup (arhitect, Copenhaga), George Arbid (arhitect și critic, Beirut), Angelika Fitz (teoretician și curator), Ștefan Ghenciulescu (arhitect, publicist și cercetător, București), Kamiel Klaasse (arhitect, Amsterdam), María Langarita (arhitect, Madrid), Frank McDonald (jurnalist, Dublin).

Șapte proiecte din România au fost nominalizate în lista celor 383 de proiecte participante la concurs și două dintre acestea au fost selectate în lista scurtă de 40 de proiecte, anunțată în ianuarie 2019.

SUMARUL REVISTEI ARHITECTURA, NR.1/2019

Arhitectură. Film. Cinema