Mugur de vie, Casa Isărescu

© @andyarif

În anul 1943, I. C. Teodorescu, ctitorul viticulturii moderne românești, caracteriza vinurile din Drăgășani drept unele dintre cele mai bune din țară: „Cine trece pe lângă apa Oltului, în sus de Drăgășani, să se descopere cu evlavie în fața acestui templu măreț și unic al țării… Într-un decor minunat și extrem de atrăgător, s-au pomenit Drăgășanii de când îi știe lumea. Delicata esență de sănătate și bucurie pe care a dat-o Drăgășaniul - sub forma unui vin durabil, ușor spumos și cu reflex incomparabil de atrăgător - a servit la împărtășirea celor mai luminoase figuri ale trecutului românesc: nobilimea dacă, generalii oștirii romane, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul… Vinul de Drăgășani este un excelent vin de masă, cel mai bun din România - culoare galben-auriu, un pronunțat gust de fruct, un buchet foarte personal”.

De atunci și până în prezent, cramele din Drăgășani au reușit să păstreze nealterate calitatea vinurilor și tradițiile locale, iar câteva case ale regiunii au f

Coperta revistei

Citiți continuarea in revista

Arhitectura 5-6/2024 (713-714)
Vin