NAG #9 la Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România
30.04.2015
NAG, ediția a IX-a, desfășurată vineri, 24 aprilie 2015, s-a dovedit a fi un excelent prilej pentru o serie de manifestări editoriale, culturale și artistice organizate de revista ARHITECTURA și Uniunea Arhitecților din România la Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR din strada J.L. Calderon 48.
Lansarea numărului Atelier versus Șantier
invitați: arhitecții Anca Sandu Tomașevschi, Dana Tănase, Ionuț Anton, Georgeta Gabrea, Anca Sandu, Anca Filip, Sidonia Teodorescu și Mircea Ochinciuc.
Vernisajul expoziției 100+ GRAFICA ÎN ARHITECTURA
care a inclus o selecție a copertelor revistei în cei 109 ani de existență. Expoziția 100+ Grafica în Arhitectura a fost panotată cu sprijinul Atelier RD, arhitect Alin Popescu, căruia revista Arhitectura îi mulțumește pentru idei și realizare.
Vernisajul expoziției Restauratori români: Horia Teodoru (1894-1976)
itinerată de către Institutul Național al Patrimoniului, realizată în cadrul unui proiect finanțat de UAR din Timbrul Arhitecturii. invitați: arhitecții Anca Filip, Radu Petre Năstase, József Kovács.
Vernisajul expoziției Schițe
arhitect Adina Tudor
Evenimentele s-au bucurat atât de un public numeros, peste 300 de persoane, interesat de expoziții de arhitectură și artă vizuală, alcătuit din studenți arhitecți și urbaniști, artiști, personalități din domeniul arhitecturii, cât și de sprijinul unor tineri studenți arhitecți. Împreună au descoperit cuprinsul articolelor din numărul 1/2015 al revistei Arhitectura, care începând cu acest număr are un format mai generos, de 144 de pagini, și au discutat cu autorii lor.
Expoziția 100+ GRAFICA ÎN ARHITECTURA a oferit celor prezenți prilejul de a rememora câteva momente din istoria revistei ARHITECTURA, care în 2016 va aniversa 110 ani de la prima apariție, dar și de a vota coperta preferată în cadrul expoziției deschise până în data de 6 mai în mansarda redacției din strada Jean Louis Calderon 48. Pasionații de arhitectură și de artă au putut surprinde o clipă din viața clădirilor și pulsul orașelor în lucrările arhitectei Adina Tudor, lucrări expuse în Sala de Expoziții de la parterul Centrului de Cultură Arhitecturală al UAR. Un moment aparte l-a constituit vernisajul expoziției Restauratori români: Horia Teodoru (1894-1976), realizată de către Institutul Național al Patrimoniului, care a readus în prim-plan opera unui arhitect considerat a fi reper al școlii românești de restaurare.