RDW

Romanian Design Week 2015

_DSC1370_cmyk

Romanian Design Week este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. Romanian Design Week (RDW) trasează anual o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia – arhitectură, vestimentație, grafică, lifestyle și design de obiect. Evenimentul caută și promovează proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborările dintre designeri și producători, dintre profesioniștii ce provin din discipline diferite, dintre designeri și distribuitori. Programul ediției desfășurate în perioada 15-24 mai 2015, la București, a prilejuit prezentarea a peste 130 de designeri care au expus aproximativ 150 de lucrări.

Manifestările cele mai importante desfășurate sub umbrela RDW 2015 au fost:

Expoziția centrală organizată la Hanul Gabroveni, în cadrul căreia s-au organizat conferințe, expoziții alternative și discuții cu designerii expozanți în evenimentul Meet the Designers;

Expoziții tematice ale unor țări invitate în program: Austria, Cehia, Suedia, Danemarca și Finlanda;

Manifestări diverse în spații colaterale sau asociate RDW, inclusiv în spațiul public.

Pentru prima dată, RDW a invitat o țară, Olanda, să participe la eveniment, promovând designul olandez și stimulând viitoare colaborări între designeri și companii din cele două țări.

Pe un drum al instituționalizării, RDW promovează designul românesc în comunitățile europene și la design week-uri internaționale, precum cele din Stockholm și Viena. Platformele itinerante de promovare a designerilor români în țară și în străinătate care au fost reactivate la ediția 2015 au fost Wood & Wool și Play & Rewind.

Revista „Arhitectura”, ca partener media al ediției RDW 2015, a reținut câteva intenții și obiective avansate de organizatori și selecționeri: accentul pus pe integrarea designului în piața industriilor creative și promovarea unor platforme de antreprenoriat și creative business, căutarea conexiunilor între marketing și design, integrarea RDW în rândul evenimentelor intitulate Design Week, organizate în multe capitale europene, care atrag din ce în ce mai mulți profesioniști, dar și vizitatori interesați sau consumatori ai produselor de design.

Revista „Arhitectura” a înscris, de asemenea, un eveniment în agenda asociată RDW 2015: lansarea unui concurs de design grafic pentru o nouă identitate a publicațiilor Uniunii Arhitecților din România. Evenimentul asociat s-a desfăşurat la Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR din Str. J. L. Calderon 48, în data de 18 mai 2015, iar concursul este în prezent în desfășurare.

_DSC2750_cmyk

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog