RDW

Premiile JIA 2015

© Satoshi Asakawa

© Satoshi Asakawa

Institutul Arhitecților din Japonia (JIA) acordă anual premii pentru a reliefa creativitatea arhitecților și a le promova proiectele și contribuția în societate. Un juriu format din membri ai JIA, critici și istorici ai arhitecturii selectează câștigătorii dintre sute de nominalizări. Marele Premiu pentru 2014 a fost acordat arhitecților Kazumi Kudo și Hiroshi Horiba pentru Școala elementară din orașul Yamaga.

Arhitecții laureați ai marelui premiu sunt fondatorii firmei de arhitectură Coelacanth K&H Architects Inc., cu birouri în Tokio și Fukuoka. Yamaga este un oraș înființat în secolul trecut în Prefectura Kumamoto, cu o populație de peste 55.000 locuitori. Școala elementară este o lucrare amplă ca suprafață (AC 6.800 mp) și număr de utilizatori (peste 850 de copii), finalizată în anul 2013.

Celelalte premii ale JIA au fost acordate lui Hiroshi Nakamura pentru Capela Cimitirului Public din Pădurea Sayama; Yasuyuki Ito pentru Muzeul Literaturii Koshinokuni; Norihiko Dan pentru imobilul Keyaki, Bd. Omotesando, Tokyo, și lui Yuji Hamano și Yasuhito Mishima pentru clădirea Ginza Shiseido. Premiul Tânărului Architect a fost câștigat de Yuko Nagayama pentru Casa Yokoo din Teshima și de Masahiro Harada și Mao Harada pentru Casa de pe Țărm. Premiul JIA pentru Arhitectură sustenabilă a mers la Masato Sekiya pentru Casa Navi Struct.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog