Dosar tematic iași

MUST

Evenimentul arhitectural de amploare organizat începând cu anul 2015 de către OAR Iași, UAR Iași și Facultatea de Arhitectură a devenit tradiție în luna octombrie a fiecărui an, reunind arhitecți, artiști și oameni de cultură cu scopul promovării domeniului arhitectural.

MUST-ul de Arhitectură, încă de la prima ediție, a avut drept țintă crearea unui mediu prolific schimbului de idei, concepte și viziuni, adresându-se astfel comunității ieșene și nu numai.

Evenimentul reprezintă un ansamblu de conferințe și întâlniri cu profesioniști din țară și străinătate, expoziții, ateliere și alte activități. Astfel, MUST-ul de Arhitectură a înglobat de-a lungul timpului conferințe susținute de reprezentați de prestigiu ai arhitecturii din Marea Britanie, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Ucraina, România etc., mese rotunde, workshopuri, prezentări, care tratează teme și tendințe actuale din domeniul arhitecturii și artelor vizuale. Ideea centrală de la care pornește proiectul este de a crea un liant între societate, administrație și arhitecți, prin întărirea ideii de comunitate, scopul final fiind acela de a evidenția necesitatea dialogului între public și specialiști, de a sublinia contribuția acestei profesiuni în dezvoltarea socio-culturală a orașului.