Actualitate

Future Proof

*Future Proof este procesul de a anticipa viitorul și de a dezvolta metode de minimizare a efectelor șocurilor și stresurilor evenimentelor viitoare. Future Proofing este utilizată în diferite industrii, precum în design, menite să prevină schimbările climatice.

*Acest proiect a fost prezentat în cadrul Romanian Design Week 2020 și a câștigat Big See Fashion Design Award - Ljubljana 2020.

Consider că menirea unui designer este să reflecte timpurile în care trăiește și să traducă estetic comportamentul și evenimentele sociale, politice și umane, prin urmare să fie o oglindă a societății. El are datoria să cunoască, să înțeleagă și să transmită caracteristicile universului în care se află, sau ale celui pe care l-a închipuit. Este așadar posibil să înțelegi istoria omenirii și dinamica și evoluția societății doar uitându-te la felul în care oamenii au ales să se îmbrace de-a lungul istoriei.

Pentru aceste motive, designerul este conectat la tot ce se întâmplă în zona social-politică, artă, cultură, film, literatură, sociologie, antropologie, arhitectură, inovație, religie și știință, care au impact direct în conceperea colecțiilor.

Personal am fost mereu curioasă de lumea înconjurătoare, de natură, de comportamente sociale și de evoluția estetică în legătură cu acestea și am căutat răspunsul la întrebarea: de ce sunt lucrurile așa cum sunt, indiferent de domeniul de curiozitate. Ca designer de modă, am încercat să înțeleg relația afectivă și socială pe care o au consumatorii cu hainele, care sunt raționamentele din spatele alegerilor lor și care sunt consecințele acestor alegeri.