RDW

Cabana Omul – Pe acoperișul Bucegilor

Vârful Bucura

Vârful Bucura

Încep prin a vă face o confidență: iubesc muntele!

Această expoziţie dedicată celei mai vechi cabane și celui mai înalt vârf din Bucegi este, de fapt, o invitaţie la drumeţie. Fotografiile sunt grupate în patru teme: istoric, împrejurimi, răsărituri ori apusuri de soare și ceţurile de pe Vârful Omul.

Fotografiile mele sunt doar nişte porţi deschise. Ajunşi pe înălţimi, în afara unor imagini minunate, veţi simţi și adierea vântului, căldura razelor soarelui, tăria aerului rarefiat și mirosul florilor multicolore, simţiri care împreună conturează o anumită stare de spirit greu de exprimat în vorbe și cu atât mai puțin în simple imagini.

Confruntarea directă cu muntele, ca expresie sublimă și extremă a naturii, te fortifică, îţi îndreaptă coloana vertebrală, îţi ridică privirea din pământ și te obligă să priveşti mereu în față, mereu mai departe, mereu mai sus, dincolo de propriile limite. Și vă mărturisesc că un răsărit ori un apus de soare la Omul nu se uită!

Incursiune incitantă printre fotografii, cărţi poștale vechi și peisaje montane din această zonă, expoziția „Cabana Omul – Pe acoperișul Bucegilor” a fost deschisă între 18 februarie-4 martie 2015 la Centrul de Cultură Arhitecturală al U.A.R.

 foto: Dan Nicolae MANEA

Peisaj selenar pe Vârful Omul,

Peisaj selenar pe Vârful Omul

abele de pe Culmea Coștilei;

Babele de pe Culmea Coștilei

Al doilea Anuar al Bucegilor: din registrul Casei Omul – Mihai Haret.

Al doilea Anuar al Bucegilor: din registrul Casei Omul – Mihai Haret.

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog