Dosar tematic uauim

10 motive pentru care să fii student la „Ion Mincu” vs. 10 motive pentru care să nu fii student la „Ion Mincu”

Ceremonie absolvire 2020

Cred că studenții de astăzi nu au un scop precis, nu urmează o facultate pentru a căuta un răspuns la un subiect, ci din nevoia de a cunoaște lumea, de a descoperi cât mai mult pentru a se putea orienta către ce îi atrage. Asta este atmosfera pe care o resimt eu la Universitatea ,,Ion Mincu’’.

Chiar dacă nu toată lumea vine cu aceleași idei și așteptări, odată cu trecerea timpului dezvolți o gândire autonomă care se îndreaptă către un ideal mult mai profund decât acela de a obține o diplomă și a intra pe piața muncii. Cu toate că sistemul în care ne aflăm angrenați pune la încercare valorificarea și aprecierea cunoștințelor acumulate, ideea de a lucra pentru o notă începe încet să dispară din perspectivele studenților. Începem să dezvoltăm o conștiință a responsabilității, a nevoii de a fi receptivi la schimbările din jurul nostru, a adaptării la noi situații, pentru ca într-un sfârșit să putem afirma că suntem pregătiți să punem în practică, să experimentăm și să facem propriile inovații cu principiile și valorile dobândite.

Studenții de azi reprezintă un amalgam de personalități care militează în diverse moduri pentru o înțelegere și acumulare a informațiilor primite, pentru colaborarea în definirea unui învățământ de calitate.

Această zonă tranzitorie între ceea ce suntem și ceea ce vrem să devenim este definită de receptivitatea pe care o are fiecare când vine vorba de a da din propriul timp și de a depune un efort pentru a primi în schimb experiențe; deoarece facultatea nu se întâmplă 8 ore, apoi mergi acasă și îți trăiești viața de zi cu zi, ci este parte integrantă a acesteia.

Astfel, deși unele lucruri par dificile, există conștiința faptului că astea sunt lucrurile care ne modelează, care ne pun la încercare și din care învățăm.