Dosar tematic uauim

Interiorul văzut în exterior. Câteva mărturii

În fiecare an, toamna, revenim la școală… cu bucurie, cu așteptări, cu curiozitate... ce o să mai fie nou? Din 1973, în fiecare toamnă, am revenit la școală, uneori doar în vizită, la ȘCOALA DE ARHITECTURĂ. O enclavă, un refugiu, un club select exclusivist, o a doua casă uneori… pentru că în anii aceia veneai la școală dimineața și plecai seara târziu sau uneori chiar a doua zi dimineața.

ATELIERUL era ca o familie. Acolo se lucra, se făceau corecturi, seminarii, se visa la meseria de architect… Cum va fi mai departe și ce ne rezervă viitorul? Formarea ca arhitect se făcea ca o ucenicie… învățam de la profesori și furam meserie unii de la alții.

Acum școala s-a schimbat mult… ca abordare, ca arie curiculară, metodă, dinamică și diversitate.

Am învățat meserie cu profesori - nume importante ale arhitecturii românești - Victor ASLAN, Constantin IOTZU, Ascanio DAMIAN, Cezar LĂZĂRESCU, Romeo BELEA, Mihail CAFFÉ, Ștefan MĂNCIULESCU… Și de la mult mai tinerii Mac, Dorin, Dinu, Viorel, Zolly, Puiu, Carmen, Virgil, Nelu… dar și de la invitați… arhitecții „din producție“ și desigur lista este foarte, foarte lungă.