RDW

Nothing is impossible

unbelievable-challenge-nothing-is-impossible-exterior-render-night

Proiectul tinerilor arhitecți Alexandru Oprițan și Laurențiu Constantin a primit Premiul I la Concursul de idei The Unbelievable Challenge pentru Centrul logistic al lui Moș Crăciun. Concursul a fost lansat în luna septembrie în cadrul Helsinki Design Week 2014.

Intenția a fost acela de a găsi idei și soluții pentru Centrul logistic al lui Moș Crăciun. Dintre cele 243 de propuneri, venite din 59 de țări, pentru situl din districtul Perävainio, Oulu, Finlanda, în finală au fost selectate 5. Propunerea Nothing is impossible a fost aleasă de membrii juriului format din: Eli Synnevåg (MNAL, Snøhetta), Marta Sękulska-Wrońska (WXCA), Petteri Lautso (Ruukki Construction), Kari Korkman (director – Helsinki Design Week), Ritva Kuusisto (reprezentant al orașului Oulu) și Moș Crăciun (investitor, Korvatunturi).

„Punctul forte al acestei propuneri este că expune ideea surprizei și caracterul magic în interiorul clădirii. Magia se întâmplă în timpul nopții pe fațadele clădirii, creând astfel o legătură directă cu Moș Crăciun. Este fezabil și inovativ, dar nu futuristic. Este bine gândit – de la utilizarea terenului până la ultimele detalii” a afirmat juriul.

The Unbelievable Challenge a fost organizat de Ruukki, Helsinki Design Week, Oulu și Snøhetta. Premiul constă într-un internship de 10 săptămâni plătit la Snøhetta, Oslo, și 1000 EUR. Detalii www.helsinkidesignweek.com

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog