RDW

The Filling Station

Cu firescul și siguranța unei certitudini, la Londra, benzinăriile scoase din uz sunt transformate în „restau-rant-meets-gallery”. Carmody Groarke avea deja un portofoliu neconvențional când a câștigat proiectul pentru reconversia acestei benzinării, situate lângă centrul de artă Kings Place.

The Filling Station face parte dintr-un amplu proiect de regenerare urbană a 27 de hectare din Kings’s Cross, început acum 6 ani, în valoare de 2 bilioane de lire.

Conceptul celor de la Carmody Groarke este ingenios, fiind realizat cu imaginație. Kevin Carmody afirma: „Prin reutilizarea creativă și adaptarea la structurile existente, această instalație de intervenții semipermanente a trans-format locul într-o nouă destinație culturală”.

Întrucât restaurantul-galerie The Filling Station, al Bistrotheque, va rămâne deschis trei ani, a fost conceput ca o structură semipermanentă. Aceasta se desfășoară pe o lungime de 200 m, are o înălțime de 4 m și este din fibră de sticlă transparentă. Pereții curbilinii acționează ca o barieră față de traficul din York Way, într-o secvență de spații care conduc spre Regent Canal. Structura existentă a fostei benzinării formează o zonă acoperită care extinde posibilele funcțiuni. Pereții din fibră de sticlă sunt un ecran translucid, iluminați din interior, în timpul nopții. Când soarele apare pe cerul londonez, prin ecranele translucide lumina formează umbre ce dezvăluie parțial activitatea din interior. Firma în neon verde completează întregul concept.

www.carmodygroarke.com

Comments

comments

Comments
One Response to “The Filling Station”
Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by Jasper Roberts - Blog