RDW

Climate BRAŞOV – Livada Poștei, o problemă actuală

Parcul Livada Poștei este o zonă care reflectă istoria orașului. Situarea lui în extra-muros îl face să pară singurul tăpșan pe care se puteau purta bătăliile odinioară, dar pare, în același timp, și un loc eliberat în vederea edificării acelui Raum-luminiş despre care făcea vorbire Heidegger în scrierile sale cu referire directă la spațiu.

Seducția acestui spațiu gol a generat multe proiecte pentru oraș de-a lungul timpului. A fost situl ales pentru Filarmonică, un concurs câștigat de arhitectul Nicolae Țaric în anii 90, dar ulterior fondurile sau interesul s-au pierdut. A fost situl multor proiecte de diplomă, dintre care unele foarte valoroase, apreciate de jurii internaționale.

Citiţi textul integral în ediţia tipărită a revistei Arhitectura, nr 1/2011

Comments

comments

Comments
One Response to “Climate BRAŞOV – Livada Poștei, o problemă actuală”
  1. Comsa G spune:

    Ar fi interesanta chiar o zona separata de restul parcului pentru plimbarea si chiar dresarea cainilor, cum am vazut ca exista si in parcuri din Roma

Powered by Jasper Roberts - Blog