RDW

Premiul global pentru arhitectură durabilă 2015

Profesoara şi arhitecta Jana Revedin a instituit în 2007, prin Fundaţia LOCUS în parteneriat cu Cité de l´Architecture et du Patrimoine din Paris, Global Award for Sustainable Architecture, o distincţie acordată anual pentru căutările, soluţiile şi proiectele arhitecţilor şi urbaniştilor de pe mapamond pentru sustenabilitate prin cercetare, scris, activism social şi ecologic, activitate academică sau proiectare experimentală. Beneficiarii premiului sunt 5 arhitecţi înscrişi şi selectaţi de un juriu prezidat de fondatoarea Jana Revedin, din care fac parte Marie-Hélène Contal, IFA din Paris; Christophe Pourtois, CIVA din Bruxelles; Spela Hudnik, Bienala Internaţională de Arhitectură din Ljubljana; prof. arh. Benno Albrecht, IUAV din Veneţia şi Kristiina Nivari, Muzeul Arhitecturii Finlandeze din Helsinki. În 2015, juriului i s-a alăturat Salma Samar Damluji (Global Award 2012).

Juriul a decis următoarea listă de laureaţi:

1. Şcoala de Arhitectură a Universităţii din Talca, Chile, reprezentată de decan, prof. arh. Juan Román Pérez

© José Luis Uribe Ortiz

© José Luis Uribe Ortiz

 

2. Santiago Cirugeda, Recetas Urbanas (biroul Reţete urbane), Sevilla, Spania

 

3. Jan Gehl, Gehl Architects, Copenhaga, Danemarca, cunoscut publicului român prin două din cărţile sale traduse în limba română

 

4. Rotor, Bruxelles, Belgia, birou de arhitectură reprezentat de Lionel Devlieger şi Maarten Gielen

5. Marco Casagrande, Casagrande Laboratory, Helsinki, Finlanda/ Taiwan

© Nikita Wu

© Nikita Wu

Premiile vor fi decernate în luna mai 2016, în cadrul unei conferinţe organizate la Paris (Cité de l’Architecture et du Patrimoine), iar data limită de înscriere pentru ediţia din 2016 este 31 octombrie.

www.locus-foundation.org/

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog