RDW

Anuala de Arhitectură București 2011 – Premiul secţiunii arhitectură, categoria locuinţe: Extindere, supraetajare şi remodelare locuinţă – arh. Rovana MOGA, arh. Juan Carlos NEGRETTI B.

Tema de proiectare a constat în schimbarea radicală a aspectului casei, aspect depăşit din punct de vedere fizic, cât şi moral, precum şi o extindere şi o supraetajare a ei. Am realizat aceasta prin recompartimentarea garajului, prin lărgirea lui înspre stradă şi în crearea unei nişe care să servească drept spălătorie şi uscătorie şi prin extinderea spre curte, în direcţia sud-estică a clădirii existente, extindere prin care s-au adăugat casei încă două încăperi, o cameră de serviciu şi grupul sani­tar afe­rent; Supraetajarea constă în crearea la etaj a unui spaţiu de loisir, orientat înspre curte, şi a unui spaţiu de depozitare de tip dressing. În soluţia de supraetajare s-a adoptat varianta unei structuri uşoare, metalice, care să evite încărcări excesive pe fundaţii, închisă cu panouri uşoare, cu pereţii interiori de compartimentare din gips-carton. De asemenea, s-a dorit reformularea serei aferente livingului într-un limbaj contemporan.

Propunerea noastră a fost de refacere a exteriorului existent prin refinisarea cu vop­sitorie de exterior a casei, în alb, şi prin placararea parţială cu sistem venti­lat cu acoperire vizibilă cu lemn, tăierea streşinilor (reformulând astfel acoperişul), îngroparea burlanelor, remodelarea bovin­doului şi a serei, aducând casa existentă în acelaşi limbaj arhitectural cu partea nouă. În ceea ce priveşte modificarea îm­prejmuirii, aceasta a fost complet înlocu­ită cu o împrejmuire care, la intersecţia străzilor, lasă casa să „respire”, oferind în rest intimitatea dorită.

Suprafaţa obţinută prin extindere şi supraetajare este de aproximativ 80 mp.

Comments

comments

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by Jasper Roberts - Blog